Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandal imens la Parlamentul European! Birourile din Bruxelles, jefuite în timpul pandemiei COVID-19. Ce au furat hoții - VIDEO

Thursday, 02 July 2020, 16:01 Sursă: realitatea.net

 

Peste 50 de parlamentari europeni au reclamat dispariția mai multor bunuri la reîntoarcerea din izolarea impusă de pandemia de coronavirus.

Hoţii s-au folosit de măsurile de izolare impuse de la începutul pandemiei de COVID-19 pentru a fura laptopuri, tablete şi alte bunuri de valoare aflate în birourile din Bruxelles ale unui număr de cel puţin 50 de eurodeputaţi, transmite joi politico.eu, potrivit Agerpres.

Furturile par să fie avut loc în principal în timp ce sediul din Bruxelles al Legislativului european era practic gol, autorii furturilor răscolind prin hârtii şi spărgând dulapuri din birourile eurodeputaţilor pentru a sustrage bunuri de valoare.

Europarlamentarul german Nico Semsrott, căruia i-au fost furate două laptopuri, s-a declarat dezamăgit de lipsa de reacţie din partea Directoratului general pentru securitate al Parlamentului European (DG SAFE). „Este un imens scandal şi nu ştiu de ce toată lumea tace”, a declarat el.

„Suntem aproape siguri că hoţii au căutat prin toate lucrurile noastre, pentru că totul pare răscolit”, a spus Semsrott, adăugând că din ce a aflat au fost sparte birourile unui număr „între 40 şi 100 de eurodeputaţi”.

Semsrott şi-a avertizat colegii într-un e-mail trimis luni, 29 iunie, şi a postat un video pe YouTube în care arată cum hoţii i-au forţat un sertar de la birou, de unde au luat o cheie aflată în sertar pentru a putea deschide un dulap conţinând computere. Eurodeputatul a afirmat că DG SAFE nu îi avertizase pe eurodeputaţi despre furturi.

În luna martie, preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a introdus măsuri stricte pentru a interzice accesul vizitatorilor în clădirile PE şi a încurajat eurodeputaţii să lucreze din ţările lor, ca măsură de precauţie împotriva răspândirii noului coronavirus. Sediul din Bruxelles al PE a rămas gol cea mai mare parte a lunii mai.

O purtătoare de cuvânt a instituţiei a precizat că în aprilie PE a fost informat despre spargeri şi a „sporit numărul agenţilor de securitate care patrulează” în zona birourilor, în timp ce „alţi agenţi au controlat accesul în clădire”. Ea a adăugat că DG SAFE anchetează furturile şi se află în contact cu autorităţile belgiene.

Eurodeputata cehă Dita Cháranzova, vicepreşedintă a Parlamentului European pentru securitate, a transmis că a cerut DG SAFE un raport privind spargerile şi că va ridica această problemă la o viitoare reuniune a Biroului Parlamentului European, care se ocupă de problemele administrative.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL