Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandal de corupție în Japonia. Prim-ministrul implicat într-o fraudă imobiliară

Thursday, 23 March 2017, 18:16 Sursă: REALITATEA.NET

Yasunori Kagoike, un cadru didactic din Japonia, a fost chemat în fața instanței pentru a depune mărturie în legătură cu achiziția unui teren din iunie 2016, în vederea construirii unei școli. Acesta ar fi cumpărat terenul cu o șeptime din prețul real la care a fost evaluată parcela. Dincolo de aceasta, pentru îndepărtarea deșeurilor de pe terenul respectiv, lui Kagoike i s-a acordat o reducere de peste 7 milioane de dolari, care a ridicat multe semne de întrebare.

Japonezul a fost somat să răspundă în fața parlamentului la acuzațiile conform cărora ar fi recurs la relații de rang înalt, inclusiv la prim-ministrul Shinzo Abe, pentru a-și asigura reducerile de prețuri.

Yasunori Kagoike plănuia să construiască școala prin intermediul societății Moritomo Gakuen. El a răspuns că, în urma apelurilor făcute în cercurile oficialilor, lucrurile au început să demareze mult mai repede, așadar se confirmă intervenția politică de care a fost acuzat.

Premierul Shinzo Abe a negat orice implicare în tranzacție și a asigurat că va demisiona dacă se va demonstra contrariul.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL