Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

S-au redeschis grădinițele de stat din București. Reguli stricte pentru copii și părinți

Wednesday, 01 July 2020, 09:45 Sursă: Realitatea.net

Potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, 28 de grădinițe din toate sectoarele Capitalei se redeschid de la 1 iulie și vor funcționa pe toată perioada verii.

Cele mai multe unități redeschise pe timpul verii sunt în sectorul 1 și 5 (câte 7). În sectorul 6 sunt cinci grădiniţe de vară, în sectoarele 2  și 4 vor funcționa câte patru grădinițe, iar în sectorul 3 o grădiniţă.

Pe fondul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirus, toate grădinițele care au obținut avizul de a se redeschide trebuie să respecte, pe lângă norme generale de protecție (obligativitatea purtării măștii pentru personalul didactic și auxiliar), dezinfectare și aerisire, există și o serie de reglementări specificie.

Astfel, niciun copil nu va fi primit în grădiniță fără AVIZ EPIDEMIOLOGIC, conform OMS și OMEC 1076/2020. La sosire, micuții vor fi supuși triajuluiu epidemiologtic. Părinții nu au dreptul să intre în spațiile destinate copiilor, predarea și luarea lor de la grădiniță făcându-se în curtea grădiniței, de la cadrul didactic. 

De asemenea, în funcție de spațiu și de starea vremii, copii vor sta cât mai mult în aer liber.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL