Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

”România în realitate” live: Adrian Moraru, Institutul pentru Politici Publice: România Mare s-a făcut în pandemie, în timpul gripei spaniole

Monday, 27 July 2020, 14:54 Sursă: Realitatea.net

Întrebat dacă alegerile locale, programate pentru 27 septembrie, ar trebui amânate pe fondul creșterii numărului noilor infectări cu Sars-Cov-2, directorul Institutului pentru Politici Publice a precizat că ”dacă nu avem alegeri, nu mai avem democrație”. Acesta a subliniat că o condiție esențială este ca cetățenii să respecte măsurile de protecție stabilite de specialiști.

”Cel mai important lucru este că pierde democrația. Când cineva îmi spune să amânăm alegerile, îi sugerez să spună că suspendăm democrația. (....) Dacă mergem la mall, la supermarketuri, unde uneori stăm la coadă, înghesuiți, la fel se poate și la secția de votare. Eu, când mă duc să votez, interacționez cu un singur om”, a declarat Adrian Moraru.

”Respectând măsurile, așa cum le respecți când te duci la biserică, supermarket, club, putem merge și două minute la vot. (...) În campanie, se va stabili, cel mai bine prin lege, că nu sunt permise adunările publice”, a mai spus directorul IPP.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL