Coronavirus - România: 34226 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Români REVOLTAȚI la Munchen: "Este ca pe vremea lui Ceaușescu!"

Sunday, 02 November 2014, 23:37 Sursă: REALITATEA.NET

"Stimata redactie, sunt Mihai Rusu, ex-comentator la Radio Europa Libera München, cu vot exercitat azi dimineata. Acum 30 de minute, se striga in fata consulatului general din München: "Vrem sa votam". O coloana de români nu a reusit pina la ora 21 ora locala (CET), sa intre in consulat pentru a vota; la fata locului a fost si TV bavareză care a inregistrat imagini si declaratii ale concetatenilor nostri. La intrebarea daca este ca pe vremea lui Ceausescu, Dan Ciudin a raspuns ca: "da, este la fel ca atunci!". Salutari din München, Mihai Rusu.

Un alt român din Munchen a trimis către Realitatea.net imagini cu cozile imense de la consulat, însoțite de textul următor:

"Dezastru, bătaie de joc, am stat peste 6 ore la coada sa putem vota!! mai asteapta peste 1.000 de oameni sa voteze, tristeste ca nu vor mai ajunge toti la vot. Trebuie sa luptam si in data de16 noiembrie sa schimbam ceva la sectiile de votare sa putem ajunge toti la vot. Televiziunea trebuie sa ne sustina si cerem ajutorul televiziunilor .....sustineti-ne!!!!", spune Mirel Kraus.

"Sectie de votare Munchen. Coada imensa, in scopul de a determina oamenii sa renunte la vot. Si asa s.a si intampat, multi oameni veniti si de la 300km au plecat fara sa voteze", scrie un alt telespectator, cu pseudominul AniVio.

Un alt român din Munchen, Ovidiu Daian, își exprimă neumuțumirea față de modul de organizare a alegerilor din 2 noiembrie: Consulatul roman ne-a dat afara de pe teritoriul lui....(inclusiv de pe trotuar) iar politia ne-a lasat sa protestam in strada pe care a blocat-o

Claudia Girleanu spune: "Am stat 5 ore jumate la coada sa votam si tot n am reusit.Dupa 8 ore de munca,am venit la Consulat  unde ,spre marea mea uimire ,era foarte foarte multa lume. Am stat in frig pana la ora 21:10 , cand cei de la Consulat au chemat Politia din cauza faptului ca oamenii erau foarte suparati si scandau "Nu plecam" "Vrem sa votam" "jos Ponta" "hotii"  iar de cand a ajuns si politia ,lumea a inceput sa scandeze si in germana "wir wollen wälen" (vrem sa votam). A fost o bataie de joc ..ne au furat dreptul de a vota!!!Dar in turul 2o sa fim si mai multi si mult mai înrăiți!!" Fotografie trimisă de românca din Munchen (ziua votului, ora 20.00):

"Buna ziua,in decursul zilei de ieri am stat la coada de la ora 10:30 pana la 16:50 la consulatul Roman din Munchen.Ajuns odata in incinta consulatului si exercitandu-mi dreptul la vot le-am transmis angajatilor din consulat sa le fie rusine pentru proasta organizare.drept raspuns am fost invitat sa parasesc incinta consulatului,facandu-ma nesimtit.la orele 17 cand am plecat de la consulat timpul de asteptare era de 5-6 ore si peste 1000 de persoane.Multumim Gurvenului pentru "buna organizare".Vreti sa votam???LASATI-NE!!!!!!!!", spune şi Denis Serban.

"O aud  pe purtatoarea de cuvant dar este deadreptul ridicola......de ce nu vine doamna sa vada exact situatia din teren  doamna ....sunt 7 persoane in  consulatul din munchen ......2 la  usa care permit  intrarea a cate 5 persoane .....o sefa cred si 4 persoane care completeaza listele........vreau sa sesizez ca aceele declarati   au fost tiparite si gresit......doar la un  anumit  moment cand o  alegatoare a semnalizat ca aceeasta declaratie este gresita sa  inlocuit..... asta dupa ce votasera pana la aceea  ora 12.45 aproape 450 persoane ........inadmisibil ......in germania  sunt doar 5 secti de votare la aproape 1,5 mil de romani........am  asistat si fotografiat si doua autocare  cu romani   venind la vot .....unul cu numarul romanesc iar altul germanam si foto sa  pot dovedi.......rusine ......au  fost si sunt ca intodeauna luati pe nepregatite...", ne-a scris și Florin Idiță.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL