Românca acuzată de legături cu Statul Islamic, expulzată în România. Cine este femeia

Thursday, 20 August 2015, 17:12 Sursă: REALITATEA.NET

Tânăra a fost adusă în ţară zilele trecute. Ea a fost reţinută de autorităţile din Italia, în urma unei colaborări cu Serviciul Român de Informaţii, care o avea în atenţie pe femeie încă din 2014.

Sorin Sava, purtător de cuvânt al SRI, a declarat, pentru Realitatea TV: "Aceasta a fost expulzată pentru legături cu adepţii organizaţiei teroriste Daesh, sau cunoscută ca Statul Islamic. Aceasta a intrat în atenţia SRI la inceputul anului 2014, ca urmare a activităţilor de propagandă islamistă cu conţinut extremist, derulată în mediul virtual".

Autorităţile vor încerca acum să afle cum a ajuns tânăra să fie simpatizantă a ISIS.

"În momentul ăsta este preluată de autorităţile statului român şi se vor dispune măsurile specifice pentru asemenea situaţii", a mai precizat reprezentantul SRI, explicând că femeia se va afla sub monitorizare.

Potrivit presei italiene, românca are 36 de ani şi este căsătorită cu un cetăţean tunisian. Ea a fost arestată, marţi, în Portul Genova, la revenirea cu un feribot din Tunisia. Ulterior, autorităţile italiene au expulzat-o în România. În trecut, românca a fost reţinută de poliţia din Italia pentru trafic de droguri.

Cine este românca care are legături cu Statul Islamic

Diana Ramona Medan are 36 de ani și este originară din Satu Mare. În România, Diana Ramona Medan a fost implicată în trafic de droguri, fiind judecată în celebrul dosar ”Noroieni”. După acel episod, Diana Ramona Medan s-a stabilit în Italia, unde s-a căsătorit cu un tunisian și s-a convertit la islamism, scrie Vocea Transilvaniei.

Pe site-urile islamiste, sătmăreanca posta cu numele de Diana Kauther. Pe pagina ei de Facebook, Diana a postat numeroase mesaje prin care îl glorifică pe Allah.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL