Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Român, ÎMPUŞCAT MORTAL lângă Paris. Poliţistul, scos BASMA CURATĂ

Thursday, 31 July 2014, 09:21 Sursă: REALITATEA.NET

Poliţistul a fost plasat în arest preventiv marţi seara, în urma decesului unui cetăţean român în vârstă de 42 de ani, împuşcat la nivelul abdomenului în timp ce se apropia de agent, potrivit Mediafax.

"Ţinând cont de primele elemente, care arată că pare să fie vorba despre o situaţie de legitimă apărare, măsura arestării preventive a poliţistului implicat va fi anulată (miercuri) seara", a anunţat Parchetul din Évry într-un comunicat.

Drama a avut loc lângă Le Moulin de Senlis, o clădire ocupată ilegal, în parte, de către imigranţi originari din ţări din Europa de Est.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, doi poliţişti municipali au intervenit iniţial, încercând să calmeze trei români care consumaseră alcool şi făceau gălăgie. Ei eu apelat ulterior la serviciile Poliţiei Naţionale franceze.

După venirea unei patrule de patru poliţişti, doi dintre români au fost imobilizaţi, inclusiv fratele victimei.

Însă al treilea, aparent înarmat cu o sticlă de whisky pe care a spart-o după ce a consumat alcoolul, s-a apropiat de unul dintre poliţişti care, retrăgându-se, s-a împiedicat de bordura drumului şi a căzut.

Alt poliţist a folosit o armă neletală de tip flash-ball, în timp ce poliţistul care a căzut, "simţindu-şi ameninţată integritatea (...), a tras asupra bărbatului, al cărui deces a fost constatat în ora care a urmat", potrivit Parchetului din Évry.

Cotidianul Libération titrează "De ce nu a folosit un Taser sau nu a tras în picioare?", comentând că, pentru moment, "singurele elemente furnizate de parchet permit să se înţeleagă doar în parte circumstanţele care au împins un agent din cadrul Poliţiei Naţionale franceze să facă uz de armă în plină stradă şi să omoare un om".

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL