Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Revoltător. Anchetă după ce un bărbat a murit în ambulanţă. Pacientul transportat fără MEDIC

Tuesday, 14 November 2017, 10:02 Sursă: REALITATEA.NET

Cazul se află în atenția Poliției, care face cercetări pentru ucidere din culpă după ce familia bărbatului a acuzat că la bolnav a ajuns o ambulanță fără medic și că asistenta medicală a executat manevrele de resuscitare cu mâinile goale, scrie olt-alert.ro

Pacientul, Marius Băiescu, suferea de diabet şi, sâmbătă seară, s-a simţit foarte rău, iar familia a chemat ambulanţa. La fața locului a ajuns o ambulanță fără medic, care a transportat pacientul la spitalul din oraș. Ulterior, s-a decis transferul bolnavului la Spitalul Județean de Urgență Slatina, dar după câteva sute de metri starea lui s-a agravat, fiindu-i aplicate manevre de resuscitare de către o asistentă.

Între timp, a fost chemat un alt echipaj cu medic de la Caracal pentru preluarea pacientului, dar nu s-a mai putut face nimic pentru el, acesta decedând în ambulanță.

Rudele acuză faptul că la bolnav a ajuns un echipaj fără medic cu o ambulanță nedotată corespunzător și că, într-o astfel de situație, asistenta medicală a efectuat manevre de resuscitare cu mâinile goale până la sosirea celuilalt echipaj.

"L-a resuscitat cu mâinile. Cealaltă ambulanţă a venit după 40-50 de minute. El era în stare foarte gravă", spune mama bărbatului decedat, Anica Ciocan.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL