Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rechizite şcolare distribuite ilegal în Olt. Prejudiciu de peste 6.000 de lei pentru fiecare şcoală

Tuesday, 23 February 2016, 13:52 Sursă: REALITATEA.NET

Curtea de Conturi a descoperit, în urma unui control desfăşurat anul trecut, prin sondaj, la mai multe şcoli din judeţul Olt, că pachete cu rechizite au fost distribuite şi copiilor care nu îndeplineau condiţiile programului social "Rechizite Şcolare", demarat de Ministerul Educaţiei în anul 2012.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt au declarat că nu ştiu în câte şcoli s-au petrecut lucrurile astfel şi nici la ce valoare se ridică prejudiciul total, dar că la o singură unitate şcolară de municipiu reşedinţă de judeţ ar fi vorba de un prejudiciu de aproximativ 6.000 lei.

"În urma verificărilor efectuate de către Curtea de Conturi, s-a constatat că la unele din unităţile de învăţământ din judeţul Olt s-au ridicat pachete de rechizite şcolare pentru toţi copiii înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I. Acesta era însă un program social, iar rechizitele se acordau pe bază de criterii, conform Ordinului de Ministru 4385/2012. Curtea de Conturi a stabilit un prejudiciu la nivelul unităţilor de învăţământ din eşantionul auditat. Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt aşteaptă recomandările Curţii de Conturi în ceea ce priveşte modalitatea de recuperare a prejudiciului. Şcolile au fost luate prin sondaj, urmând ca în urma primirii raportului final al Curţii de Conturi, să fie verificate toate unităţile de învăţământ din judeţ. La acest moment, nu ştim câte şcoli au procedat aşa", a declarat pentru Mediafax Octavia Dragomir, şefa Departamentului Investiţii din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

Pentru a beneficia de pachetul gratuit de rechizite, la cinci zile de la data începerii anului şcolar, părintele sau tutorele legal al şcolarului trebuia să depună o cerere în acest sens, însoţită de toate actele doveditoare privind venitul net lunar pe membru de familie realizat în luna iulie a anului respectiv. La nivelul judeţului Olt însă, pachetele cu rechizite au fost ridicate de la Inspectoratul Şcolar Judeţean în baza unor adrese, fiind distribuite elevilor pe bază de tabel.

 

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL