Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Răsturnare de situație - Școlile din România nu s-au închis: Sunt mii de persoane angajate în învățământ puse în pericol

Thursday, 12 March 2020, 10:36 Sursă: Realitatea.NET

Mii de profesori, educatori si invatatori din intreaga tara continua sa vina la scoala, desi cursurile au fost suspendate. Un sindicat al angajatilor publica un comunicat de presa prin care exprima ingrijorarea despre situatia din acest moment:

"FSLI: Cerem măsuri urgente și ferme - Ministerul Educației și Cercetării trebuie să oblige inspectoratele și directorii să nu mai cheme angajații din învățământ la lucru!

Este o situație de urgență națională, iar populația trebuie protejată! Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că protejarea oamenilor în fața COVID – 19, prin toate măsurile care pot fi dispuse, este indiscutabil obligatorie!

Federația noastră solicită Ministerului Educației și Cercetării să dispună de urgență inspectorilor și directorilor să nu mai cheme angajații la lucru! În mai multe județe ale țării, directorii  pun în pericol sănătatea personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic prin chemarea acestora în unitățile de învățământ. Toate școlile trebuie să fie dezinfectate în această perioadă, iar angajații trebuie să stea acasă. Se încalcă astfel drepturi constituționale ale acestor persoane prin impunerea forțată a prezenței acestora la lucru. Sunt mii de persoane angajate în învățământ, din întreaga țară, care sunt puse în pericol în acest moment, dar care pot pune în pericol și familiile acestora.  Deplasările în perioade de alertă crescută trebuie limitate.", se arata in comunicatul FSLI.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL