Coronavirus - România: 18070 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Protestele au erupt din nou în Hong Kong după moartea unui student la IT

Friday, 08 November 2019, 15:09 Sursă: REALITATEA.NET

Proteste Hong Kong. Un student din Hong Kong, căzut weekendul trecut de la un etaj al unei parcări de maşini, pe timpul confruntărilor dintre poliţie şi manifestanţi, a decedat, transmite AFP, care notează că aceasta ar putea agrava tensiunile din fosta colonie britanică, după cinci luni de adunări violente.

Proteste Hong Kong. Decesul lui Alex Chow, student în informatică la Universitatea de Ştiinţe şi Tehnologie din Hong Kong, a fost constatat oficial vineri dimineaţa la ora 08:09 (00:09 GMT), a confirmat spitalul Queen Elizabeth.

Proteste Hong Kong. Chow fusese dus inconştient la spital luni dimineaţa devreme la finalul unei nopţi de confruntări între forţele de ordine şi manifestanţi în cartierul Tseung Kwan O, din estul Hong Kong-ului.

Proteste Hong Kong. El fusese găsit zăcând într-o baltă de sânge într-un parking din apropierea zonei unde poliţia a lansat gaze lacrimogene, în replică la manifestanţii care aruncau obiecte din clădire.

Proteste Hong Kong. Circumstanţele în care studentul, care luase parte la mişcarea pro-democraţie, s-a prăbuşit, nu sunt clare.

Proteste Hong Kong. Potrivit agenţiei dpa, care citează South China Morning, Chow a căzut de la etajul al treilea la cel de-al doilea nivel al parcării de maşini Sheung Tak Estate, după ciocniri în apropiere între poliţie şi protestatari, care au fost dispersaţi cu gaz lacrimogen.

Proteste Hong Kong. Poliţia a precizat că Chow, student în anul al doilea, a fost găsit la aproximativ 120 de metri de locul unde au fost folosite gazele lacrimogene.

Proteste Hong Kong. Moartea sa probabil va inflama mai mult protestele guvernamentale care au zguduit oraşul în ultima jumătate de an, mulţi studenţi fiind de părere că Chow fugea de poliţie atunci când a căzut în gol, notează şi dpa.

Proteste Hong Kong. Joi, la un protest împotriva violenţei poliţiei în Hong Kong, studenţii au afişat o fotografie a colegului lor.

AFP mai aminteşte că weekendul trecut a fost presărat cu violenţe la finalul a numeroase adunări ale manifestanţilor în teritoriul semiautonom.

Duminică, un atac cu cuţitul s-a soldat cu cinci răniţi, printre care un oficial politic local militant pentru mai multă democraţie, care s-a ales cu urechea tăiată.

Cu o zi înainte, forţele de ordine şi protestatarii s-au luptat ore întregi, după ce mii de persoane au luat parte la un marş neautorizat.

Fosta colonie britanică este răvăşită de cinci luni de manifestaţii în care este denunţată ingerinţa Beijingului.

Protestele au avut ca punct iniţial de declanşare revolta împotriva unui proiect de lege, la care s-a renunţat definitiv acum, care ar fi permis ca rezidenţii din Hong Kong să fie extrădaţi în China. Ulterior, cererile mişcării au crescut până la a include sufragiul universal şi o anchetă independentă asupra violenţei poliţiei împotriva manifestanţilor.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL