Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primul eveniment electoral al lui Donald Trump după ieșirea din izolare. Președintele merge în Iowa

Wednesday, 14 October 2020, 09:12 Sursă: realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Conform Agerpres, americanii au început deja să voteze anticipat, aproximativ 12 milioane de persoane făcând acest lucru. Cozi lungi s-au format în Texas şi Georgia; miercuri începe votul anticipat şi în statele Kansas, Rhode Island şi Tennessee.

În timpul zilei de marţi (luni noaptea, ora locală), Donald Trump a participat la un miting electoral în statul Florida, la numai câteva ore după ce Casa Albă a anunţat că preşedintele a fost testat negativ la COVID-19 în două zile consecutive şi că nu poate infecta alte persoane. Deplasarea lui Donald Trump în statul Iowa cu atât de puţin timp înaintea zilei alegerilor este un semnal îngrijorător pentru speranţele sale de a fi reales preşedinte. Trump a învins-o pe democrata Hillary Clinton în Iowa cu aproape 10 puncte procentuale în 2016, dar sondajele de opinie recente arată că de această dată lupta va fi mult mai strânsă.

Trump pare că vrea să aloce mult timp din această săptămână încercând să-şi încurajeze bazinul electoral format din conservatori albi mai degrabă decât să încerce să se adreseze în mod direct alegătorilor indecişi, dintre care mulţi trăiesc în suburbii. Joi, el se va deplasa în Greenville, din zona rurală a statului Carolina de Nord, după care va merge în Georgia şi apoi în Florida.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL