Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primarul din Reghin, Maria Precup, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție

Tuesday, 16 February 2016, 14:38 Sursă: REALITATEA.NET

În același dosar au mai fost trimiși în judecată inculpații:

Sebastian Iuliu Moldovan, administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită, complicitate la abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Mihai Țocu, diriginte de șantier, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals intelectual, în formă continuată.

Diaconu Camelia Hărșan, arhitectul șef al municipiului Reghin, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu, uz de fals și fals intelectual, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului întocmit, procurorii au reținut că, în vara anului 2012, Maria Precup, în calitate de primar al municipiului Reghin, i-a pretins lui Sebastian Iuliu Moldovan, administrator al unei societăți comerciale , să îi remită o sumă de bani pentru o anumită persoană (bani ce nu i se cuveneau în mod legal), iar, în schimb, edilul trebuia să accepte la plată decontarea unor lucrări neexecutate de respectivă societate, în cadrul proiectului de amenajare a unei străzi din municipiul Reghin.

Persoana ce urma să beneficieze de banii ceruți drept mită de primar era reprezentanta unei alte societăți comerciale față de care se instituiseră măsuri de executare silită pe motive de neplată a obligațiilor către bugetul de stat.

Suma de bani de 26.040 lei a fost remisă de Sebastian Iuliu Moldovan, sub forma unui presupus contract de vânzare – cumpărare, banii fiind virați direct în conturile trezoreriei, pentru a fi stinse obligațiile societății datornice către bugetul de stat și față de care Administrația Finanțelor Publice Reghin instituise măsuri de executare silită.

La data de 4 septembrie 2012, conform înțelegerii, Maria Precup a acceptat la plată și a decontat o lucrare care nu fusese executată de societatea al cărei reprezentant a remis banii.

Acest lucru a fost posibil și prin aceea că primarul a fost ajutat de Diaconu Camelia Hărșan și Mihai Țocu care au întocmit, în fals, documentația (situație de lucrări, proces-verbal de recepție lucrări, etc. ) ce a stat la baza aprobării spre decontare a facturii fiscale emisă de omul de afaceri Sebastian Iuliu Moldovan pentru lucrări neexecutate în realitate.

Prin activitățile descrise anterior, s-a cauzat un prejudiciu municipiului Reghin, jud. Mureș, de 76.059,44 lei, reprezentând lucrări neefectuate și, în consecință, un folos necuvenit societății comerciale care trebuia să execute lucrările de amenajare.

Primăria municipiului Reghin s-a constituit parte civilă cu suma de 76.059,44 lei.

În cauză, au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș cu propunere de a se menține asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL