Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Președintele PNL Brăila: Tragedia din Neamț s-ar putea repeta și la ale spitale din țară

Thursday, 19 November 2020, 09:46 Sursă: Realitatea.net

Tragedia de la Piatra Neamț a scos la iveală problemele legate de lipsa autorizațiilor de securitate la incendiu în multe dintre spitalele din județ.

Autorizații care nici nu pot fi emise în condițiile în care clădirile nu sunt proiectate pentru astfel de norme de siguranță.

Cătălin Boboc s-a declarat indignat de faptul că sunt clădiri ale Spitalului Județean, care au fost date în folosință în urmă cu șapte ani, dar care nici acum nu au primit autorizația de construcție.

"Chiar ieri vedeam un comunicat, l-am văzut cu toții, un comunicat de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila care ne informa asupra faptului că nici în spitalele din Brăila nu stăm foarte bine. Chiar la ATI avem astfel de probleme. Într-un alt corp din spital nu avem autorizaţie la incendiu. Până acum, ne-a ferit Dumnezeu şi eu sper să ne păzească în continuare de o astfel de tragedie, dar totuși când mă gândesc că anumite construcţii de acolo, corpuri au fost date în folosinţă încă din 2013. Noi suntem în 2020, adică vorbim de șapte ani. Eu cred că, totuşi, cu toate greutăţile, cu toată birocraţia, pe care de multe ori o invocăm, cu toată procedura destul de greoaie privind autorizarea la incendiu, eu cred că şapte ani sunt niște ani. E un timp suficient încât să rezolvi, să redresezi o astfel de problemă", a afirmat liderul PNL Brăila.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL