Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premierul Grindeanu: În două luni, scoatem la licitație proiecte strategice. Execuția va fi rapidă

Wednesday, 05 April 2017, 12:36 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Sorin Grindeanu spune că modificarea cadrului legal legat de proiectele strategice va face ca termenul de execuție să fie mult mai scurt. În următoarele 2 luni foarte multe din aceste lucrări vor fi scoase la licitație iar etapele vor fi parcurse rapid, a explicat Grindeanu într-un interviu acordat Mediafax.

"Investiţiile pe acest an sunt cu 10 mld mai mari decât ceea s-a prevăzut anul trecut. În perioada imediat următoare o să venim cu acel cadru legal legat de proiectele strategice astfel ca termenul de executie să fie cât mai scurt. O birocrație incredibilă ne duce la neexcutare. Acest cadru legat de proiecte strategice pentru infrastuctură, energie si apărare, extrem de necesar, îl vom face în perioada imediat următoare, se lucrează la el", a declarat Sorin Grindeanu.

Premierul spune că în următoarele 2 luni foarte multe din aceste lucrari vor fi scoase la licitație astfel încât "să parcurgem rapid, transparent toate aceste etape".

Sorin Grindeanu recunoaște că România este "izolată" în Europa din punctul de vedere al reţelelor de autostrăzi: "Dacă ne-am uita la o hartă a Europei, din punct de vedere al reţelelor de autostrăzi, vedem că România este izolată şi dacă nu ne mişcăm cu viteza potrivită o să devenim tot mai izolaţi".

În momentul în care infrasturura e dezvoltată şi există, ea aduce investitori care aduc locuri de muncă, impozite, taxe, care se plătesc şi duc în cele din urmă la creştere economică, mai spune premierul.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL