Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premieră: Lavinia Șandru joacă într-o piesă scrisă de un adolescent și pusă în scenă la Excelsior

Friday, 24 February 2017, 11:37 Sursă: REALITATEA.NET

Lavinia Șandru a acceptat să revină pe scenă, în spectacolul montat de Anca Ciuclaru, după ce anul trecut a girat textul desemnat câștigător al Concursului NEW DRAMA, făcând parte din juriu, împreună cu dramaturgul Mihaela Michailov și regizorul Horia Suru. Realizatoarea emisiunii ”Deschide lumea” de la Realitatea TV este actriță, ea absolvind Facultatea de Teatru în anul 1997 și a jucat în mai multe teatre din țară. ”Deși în această piesă joc un rol apropiat de ocupația mea actuală, vă mărturisesc că am mari emoții pentru că îmi doresc ca piesa aceasta să aibă succesul pe care îl merită atât tânărul dramaturg, cât și întreaga echipă a Teatrului Excelsior”, declară Lavinia Șandru cu doar câteva ore înaintea premierei.

Spectacolul va intra în repertoriul Teatrului EXCELSIOR, la Sala Studio, începând cu luna februarie, se adresează spectatorilor cu vârste de peste 12 ani și oferă tinerilor, în egală măsură, o perspectivă asupra prezentului și asupra viitorului.

TimeAholics este o tragicomedie care aduce în prim plan una dintre cele mai actuale teme ale lumii contemporane – lipsa timpului – și propune un exercițiu de imaginație: cum ar arăta viața noastră dacă am putea să cumpărăm timp?

Anca Ciuclaru, regizoarea și scenografa spectacolului, spune că ”omul contemporan vrea să facă prea multe, prea repede, cu prea multă încrâncenare. El trebuie să aibă o carieră strălucitoare plus o căsnicie fericită, copii olimpici, o viață socială bogată, dar și una virtuală foarte activă. El le vrea pe toate, dar nu realizează că timpul nu se poate dilata astfel încât să le facă și bine, astfel că apar drame: părinți cu cariere strălucite nevoiți să lucreze până târziu, uneori și în week-end, dar care nu mai au un minut în plus pentru propriii copii – abandonați de cele mai multe ori în brațele bonei sau ale grădinițelor private; adolescenți a căror viață se petrece mult prea mult în virtual și prea puțin în real, care suferă crize acute de anxietate în momentul în care se confruntă cu o situație reală ...”. Pentru a transpune pe scenă viziunea tânărului dramaturg Bogdan Capșa, regizoarea Anca Ciuclaru a ales în distribuție actorii Lavinia Șandru, Andreea Șovan, Ovidiu Ușvat, Dan Clucinschi, Marian Rădulescu, Robert Robert Emanuel, Iulia Samson, Oana Tofan. Grafica este asigurată de Florin Bănăscu, video & Sound design: Cristian Niculescu, Luca Achim, make-up: Andreea Maria.

Următoarele reprezentații ale spectacolului: duminică, 5 martie, ora 20.00 și miercuri, 15 martie, ora 20.00

Mai multe detalii şi noutăţi despre spectacolele şi programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe site-ul www.teatrul-excelsior.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL