Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prefectul de Suceava:Copitele de cal găsite în râul Siret vor fi strânse în câteva ore şi incinerate

Friday, 03 January 2014, 17:54 Sursă: Mediafax

Prefectul a spus că pentru colectarea resturilor de cai, care sunt împrăştiate pe o rază de 500 de metri, intervin reprezentanţi ai Comitetului local pentru situaţii de urgenţă Fântânele, sprijiniţi de reprezentanţi ai ISU Suceava, care au adus şi o barcă pneumatică, dar şi instalaţie pentru iluminat pe timp de noapte.

"Estimez că în două-trei ore se vor colecta toate deşeurile de animale din albie", a spus prefectul care a estimat că sunt 150-200 de copite de cal care ar proveni "de la abatorizarea a circa 40-50 de cai".

Sinescu a precizat că a discutat cu reprezentanţii unei firme autorizate care vor prelua întreaga cantitate de deşeuri de animale, ce vor fi incinerate.

El a mai spus că au fost făcute verificări la abatorul din judeţul Suceava care comercializează carne de cal şi s-a stabilit că tot ce au abatorizat au dus în Polonia, la cererea partenerului polonez fiind livrate şi copitele şi capetele cailor.

Prefectul a precizat că ancheta în acest caz continuă pentru identificarea vinovaţilor.

Poliţia Judeţeană Suceava a anunţat că în acest caz, în colaborare cu inspectori ai Gărzii Naţionale de Mediu şi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, face cercetări pentru "poluare prin evacuarea cu ştiinţă, în apă, în atmosferă sau pe sol a unor deşeuri sau substanţe periculoase".

În albia râului Siret, în dreptul satului Băneşti din comuna suceveană comuna Fântânele şi pe partea cealaltă a râului, dinspre comuna Vorona din judeţul Botoşani, au fost descoperite aproximativ două sute de copite, care ar fi fost aruncate în zonă în urmă cu aproximativ o lună.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL