Coronavirus - România: 2738 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Predoiu, criza grefierilor și greaua moștenire

Wednesday, 18 December 2019, 09:30 Sursă: realitatea.net

"Trăim momente dificile în justiție, dar nu din cauza PNL. Încercăm să scoatem țara din impasul administrativ în care ne-a băgat PSD. Și la economie și în justiție dar și la coeziunea sistemului judiciar avem probleme din cauza proastei administrări a țării de către PSD. În ceea ce privește greva grefierilor, vom avea dialog, vom găsi o modalitate de înțelegere. 

Voi avea un dialog cu cei din CSM, le voi transmite guvernului din care fac parte, dar sunt solidar cu premierul, în încercarea de a redresa situația. Acestea cauze vin din trecut, sunt multe cauze, precum lipsa de coeziune, excesele în anumite cazuri, intens mediatizate, dar și probelma drepturilor salariale. Vechea guvernare n-a luat măsuri, ci au lăsat problemele să se acutizeze.

Totuși, nu e o chestiune de grea moștenire, ci o una care ne afectează pe toți. "Cadoul" celor trei ani de proastă guvernare a țării de către PSD ne afectează pe toți. Sper ca azi să fie un nou început pentru CSM, care să însemne un drum pe direcția de a rezolva problemele din sistem, legile justiției. CSM trebuie să răspundă la întrebarea dacă vor mai departe un consiliu scindat sau unul care să lucreze în jurul unor proiecte. Tabăra nu e un principiu liberal!", a declarat Cătălin Predoiu.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-18 10:24:33
Greva e ilegală ,bre ?Atunci ,la procuratură cu ei !

Grefierii au voie sa facă politică,dar nu au voie sa fac grevă.E-adevărat,dle ministru ?Ce măsuri luați,ca la greva diasporezilor ati sesizat parchetul?CCR are dreptul să adaoge le lege,daca judecătorul e independent zice /funcționarul public respectă numai legea,dar nu e independent ca judecătorul in a o incălca /,ea, CCR ,a zis că a fi independent, trebuie să lasi pensia specială la urmași ,in special soției,care a suferit privațiuni.Asa ca Rares Bogdan nu recunoaste minciuna ,are pe ale lui ,dar minciunea CCR nu o recunoaște.

2019-12-18 12:49:52
Reveniti la egalitae,libertae ,fraternitae si fără gargariță.ca toti oamenii se nasc egli.

Reveniți la comunism ,cu pensii egale pentru toți. Solutia este abogarea legii PSD,via Năsatse ,si revenirea la sistemul comunist Legea 33/1970 mi se pare,adică iesi la pensie cu un procent din ultimul salariul.Minciuna cu contribuția este atât de mare că daore,pensiile se bazează pe principiul solidarității ,eu am plătit pentru pensionarii de atuci,cei de azi plătesc pentru mine/contribuții,desigur ,nu pensii/Sistemul instituit de Nastase prin asumare,face ca pensia se calculeaza prin raportaea salariului din 53 la salariul mediu actual si iți dă un drept la pensie de 0.312 lei pe an.De ce râdeti ?Legea comunistă egaliza pensiile pentru toți in raport de salariu avut in utimul an sau ultimii 5., cea ce fac pensiile de serviciu actuale.

Alte articole din: ACTUAL