Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Președintele Iohannis se întâlnește, astăzi, cu președintele Consiliului European

Sunday, 14 February 2016, 15:30 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale, șeful statului îl va primi pe oficialul european la ora 18,15. De la ora 18,20 sunt programate convorbiri oficiale, iar la ora 19,00 cei doi vor susține o declarație comună de presă.

Tot luni, președintele Klaus Iohannis va participa la evenimentul de lansare a Dezbaterii Naționale privind Educația și Cercetarea din România pentru perioada 2016-2017.

Iohannis va participa, pe 18 și 19 februarie, la reuniunea Consiliului European și la summitul Partidului Popular European (PPE).

Potrivit unor surse oficiale, este posibil ca la Consiliul European să se încheie un acord politic cu privire la Brexit.

"Ieșirea Marii Britanii din UE ar fi un mare risc pentru dezintegrarea Uniunii. Interesul României este ca UE să supraviețuiască", au afirmat sursele menționate.

De asemenea, se dorește ca în ceea ce privește soluțiile referitoare la limitarea beneficiilor sociale de către Marea Britanie să nu discrimineze cetățenii celorlalte state europene în raport cu cei britanici și să nu se aplice retroactiv.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL