Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Plata ratelor ar putea fi amânată. Cîțu: Avem discuții cu sistemul bancar

Saturday, 14 March 2020, 23:00 Sursă: Realitatea PLUS

Clienții băncilor ar putea scăpa de povara ratelor pentru următoarele luni. De altfel, reprezentanţii unor instituții bancare şi-au anunţat deja clienţii care deţin carduri de credit că extind perioada de graţie a plăţii aferente acestora. 

"O amanare de la plata ratelor pe o perioada de doua, trei luni, așa cum am facut cu plata impozitelor pana pe 30 iunie. Am vorbit ca ANAF sa opreaca popririle pe conturile romanilor pentru a nu bloca activitatea oamenilor si a firmelor", a spus Florin Citu.

Oamenii nu ar trebui să își facă griji nici în privința aprovizionării produselor din magazine, susține șeful Finanțelor Publice. 

"Sunt stocuri suficiente pentru majoritatea produselor. Unde exista probleme la produsele de import, vom face tranzitia prin alte vami din alte state. Deocamdata, nu sunt probleme cu stocurile. de aceea nu trebuie sa ne impacientam. Rafturile se golesc, dar a doua zi, operatorii le umplu din nou", a mai spus acesta.

În privința majorării pensiilor și a dublării alocațiilor, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, susține că există bani prevăzuți în buget. 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL