Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PF Daniel, în Pastorala de Crăciun: Să oferim celor din jurul nostru daruri şi semne ale bucuriei

Monday, 22 December 2014, 18:54 Sursă: REALITATEA.NET

PF Daniel spune, la începutul Pastoralei, că sărbătoarea Naşterii Domnului este, "mai întâi de toate, sărbătoarea iubirii milostive a lui Dumnezeu pentru oameni". "Fiul lui Dumnezeu Cel veşnic S-a pogorât din ceruri, S-a întrupat de la Duhul Sfânt şi din Maria Fecioara şi S-a făcut om, pentru a dărui oamenilor, păcătoşi şi muritori, iertarea păcatelor şi viaţa veşnică. Pe cât a coborât El la noi, pe atât ne-a deschis nouă drum ca să ne înălţăm spre El", spune Patriarhul, scrie Mediafax.ro.

Îndemnul Patriarhului pentru "viaţa noastră de fiecare zi, dar mai ales în aceste zile de sărbătoare" este "să oferim celor din jurul nostru daruri şi semne ale bucuriei". "Să aducem bucurie în casele şi în sufletele în care se află tristeţe şi singurătate, boală şi sărăcie, suferinţă şi înstrăinare", mai spune PF Daniel, în mesajul său.

Patriarhul vorbeşte în Pastorală şi despre românii din diaspora. "Să nu uităm în rugăciunile noastre şi în faptele iubirii noastre frăţeşti de Crăciun şi de Anul Nou nici pe fraţii noştri români care se află departe de ţară şi de casă, dincolo de graniţele României. Ne rugăm Domnului Iisus Hristos să le dăruiască ajutor în viaţă şi în păstrarea şi cultivarea credinţei ortodoxe şi a spiritualităţii româneşti, pentru ca munca sau studiul lor în străinătate să nu devină îndepărtare sau înstrăinare spirituală de cei dragi ai lor din România"

PF Daniel reaminteşte, în acelaşi mesaj, că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat 2015 drept Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii: "Sfântul Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului, a fost cel mai mare predicator al Bisericii Ortodoxe. El a apărat şi promovat sfinţenia şi demnitatea familiei, lumina şi virtuţile vieţii monahale şi lucrarea filantropică a Bisericii în societate. A fost nu doar un mare tâlcuitor al Sfintei Scripturi, ci şi un luptător pentru demnitatea fiinţei umane, pentru dreptate şi sfinţenie. Dascăl al pocăinţei, al rugăciunii şi al milosteniei, Sfântul Ioan Gură de Aur ne învaţă cum să ne îmbogăţim prin milostenie, adunând comori în ceruri. Prin milostenie, spune Sfântul Ioan Gură de Aur, facem cea mai bună investiţie, asigurăm darul nostru pentru eternitate, deoarece toate darurile şi investiţiile lumeşti sunt în orice clipă în primejdie de a se pierde. Numai darurile pe care le oferim lui Dumnezeu şi săracilor nu sunt în primejdie de a fi furate sau distruse, ci ele aduc la timpul potrivit roade cereşti şi lumină dumnezeiască, adică viaţă şi fericire veşnică în Împărăţia lui Dumnezeu".


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL