Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Peste 500 de elevi din România participă la Olimpiada Dezbaterilor

Friday, 29 May 2015, 14:00 Sursă: REALITATEA.NET

Regionala de la București a Concursului Naţional „Tinerii Dezbat” are loc pe 30 şi 31 mai la Liceul Tehnologic Electronică lndustrială Pantelimon. În cadrul competiţiei vor participa 17 echipe formate din elevi de liceu reprezentând 12 instituţii preuniversitare din Bucureşti, 3 din Ilfov şi câte una din Constanţa şi Tulcea.

Concursul Naţional „Tinerii Dezbat”, ajuns la cea de-a şasea ediţie şi cunoscut ca „olimpiada dezbaterilor”, este inclus în Calendarul concursurilor naţionale şcolare finanţate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice în anul şcolar 2014-2015.

În urma etapei judeţene şi a seminariilor, 181 de licee s-au calificat la etapa regională ce se va desfăşura în 9 oraşe (centre regionale): Bucureşti, Buzău, Craiova, Miercurea Ciuc, Oradea, Piatra Neamţ, Ploieşti, Suceava şi Timişoara. Moţiunile care se vor dezbate alternativ de către echipe, în runde pro şi contra, sunt: "Toţi copiii cu dificultăţi de învăţare ar trebui incluşi în învăţământul de masă" şi "Ar trebui aplicate măsuri de toleranţă zero în cazurile de violenţă în şcoli".

În urma regionalelor, echipele de pe primele locuri se vor califica în finala naţională, găzduită anul acesta la Miercurea Ciuc, între 12 şi 14 iunie.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL