Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Perspective sumbre: mai multe țări ar putea avea ratingul revizuit în scădere ca urmare a crizei COVID-19, avertizează S&P

Tuesday, 12 May 2020, 11:57 Sursă: Realitatea.net

De la începutul lunii martie și până în prezent, S&P a revizuit ratingurile a 90 de ţări, peste două treimi din cele pe care le evaluează în mod normal, şi fie a retrogradat, fie a înrăutăţit perspectiva în aproape jumătate dintre cazuri.

În prezent, 25 de ţări au perspective negative, un avertisment că ar putea urma o retrogradare a ratingului, comparativ cu doar şase perspective pozitive şi 104 perspective stabile.

"Credem că sunt posibile mai multe acţiuni negative de rating", se arată într-un raport realizat de analiştii S&P, care estimează că deficitul guvernamental mediu în acest an ar putea fi de aproximativ 6,3%.

Vă reamintim că, la finalul anului trecut, Standard & Poor's a înrăutăţit perspectiva ratingului României de la stabil la negativ din cauza creşterii deficitului şi a confirmat calificativul "BBB-/A-3" pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL