Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pericolul ascuns din remediile naturiste chinezeşti. Iată cum ne pot afecta sănătatea

Tuesday, 07 February 2017, 07:48 Sursă: REALITATEA.NET

Un raport publicat în jurnalul Nature Scientific Reports arată că, adesea, produsele "naturale" ce ţin de medicină tradiţională chineză conţin metale toxice, nedeclarate, relatează ziare.com. Testele realizate de oameni de ştiinţă de la Universitatea Curtin, Murdoch şi Adelaide au arătat că multe produse aveau componente toxice.

Aproape nouă din zece produse conţineau şi substanţe nedeclarate, fiind astfel "contaminate", voit sau nu. În plus, mare parte dintre produsele analizate aveau mai mult de un produs nedefinit adăugat, putând fi vorba despre produse farmaceutice sau metale toxice.

Mai mult, analizele de laborator au arătat că în unele produse s-a găsit ADN de leopard de zăpadă (specie aflată în pericol de dispariţie), dar şi de broască, şobolan, pisică, câine sau şarpe. În unele produse s-au găsit medicamente că paracetamol, anti-inflamatoare, antibiotice şi nu numai. În plus, s-au găsit şi medicamente care sunt interzise în multe ţări.

La categoria metale grele toxice pot fi trecute arsenicul, cadmiumul şi mercurul, toate găsite în peste jumătate dintre produsele analizate. Oamenii de ştiinţă cred că arsenicul şi mercurul, adesea găsite împreună într-un produs, provin de la pesticidele folosite în agricultură.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL