Percheziții DIICOT într-un dosar cu prejudiciul uriaș! RAAN Drobeta Turnu Severin, implicată

Friday, 13 May 2016, 14:22 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Astfel, potrivit oamenilor legii, "în perioada 2009-2012, suspectul O. A. C. (director general) şi D. G. (director Direcţia economico-financiară), în cadrul R.A.A.N. Drobeta Turnu  Severin (regie autonomă de interes strategic), la instigarea suspectului C. L. N. şi cu complicitatea suspectului C. G. S. au delapidat suma de 23.559.879,16 lei în beneficiul SC CONFORT SA Timişoara, sumă ce reprezenta garanţia de bună execuţie a lucrărilor prevăzute în cadrul unui contract".

Conform contractului, SC Confort SA Timişoara se angaja să furnizeze, să monteze şi să pună în funcţiune o instalaţie de evacuare "în slam dens" pentru Sucursala ROMAG TERMO într-un termen de 3 ani de la încheierea contractului.

În conformitate cu dispoziţiile din contract, furnizorul se obliga să constituie o garanţie de bună execuţie a contractului în cuantum de 10% din valoarea contractului, prin reţineri succesive din plata cuvenită pentru facturile parţiale. Garanţia se restituia într-un procent de 70% în termen de 14 zile de la semnarea procesului-verbal de recepţie, iar diferenţa de 30% la expirarea perioadei de garanţie.

Contractul  încheiat între R.A.A.N. Drobeta Turnu Severin şi SC Confort SA Timişoara a avut termen de execuţie luna mai 2012, însă nici până în prezent acesta nu a fost finalizat şi nu a fost încheiat procesul verbal de recepţie la punerea în funcţiune.

S-a reţinut că suspecţii O. A. C. şi D. G. nu au respectat clauzele contractuale şi dispunând plata majorităţii sumelor de bani reţinute succesiv drept garanţie de bună execuţie, în total 23.559.879,16 lei, către SC Confort SA Timişoara, unele plăţi fiind mascate drept contravaloare factură de execuţie.

În contul comunicat de către SC Confort SA Timişoara, drept cont de virare a garanţiei de bună execuţie, a fost virată doar suma de 2,5 milioane lei, în timp ce suma de 23.559.879,16 lei a fost virată în conturile curente ale SC Confort SA Timişoara.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri