Coronavirus - România: 241339 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pasiunea care îți ajută copiii să fie pe PLUS

Saturday, 22 August 2020, 14:00 Sursă: Realitatea.net

Zenovia are doi ani, iar Justinian, patru. Ai spune că abia stau în picioare și n-ai greși. În spatele fețelor gingașe însă stau minți deja intuitive, inteligente, care poate subconștient știu că merită să lupți să controlezi rolele. De ce? Poate pentru ce urmează: pentru aerul curat și drumurile mult mai scurte; pentru prieteniile pe care le poate naște; pentru independență; pentru sănătate pe viață; pentru imaginația pe care patinatul pe role ți-o dezvoltă; pentru libertatea de a patina prin viață; pentru veselie, energie și optimism. Pentru zâmbete sincere și dese.

Ce nu știu Zenovia și Justinian este că rollerskatingul este plasat de multe cercetări pe locul trei în topul celor mai benefice activități fizice pentru că reușește să facă multe: lucrează cu mintea și cu întreg corpul. Reglează sistemul cardiovascular și respirator, ajută la circulația sângelui, dezvoltă musculatura, îmbunătățește mobilitatea, reflexele, echilibrul. Din fericire, pe astea le știe mami, care a ales ca cei mici să învețe să patineze pe role prin viață. În siguranță. Așa că i-a dus la cursuri la... prezentatoarea Realitatea PLUS Arina Delcea. Adică la „fata de pe role", așa cum e cunoscută de la șase ani când și-a pus prima dată rolele în picioare. 
Au dus-o peste tot în cei 23 de ani de relație: la școală, meditații, plimbări fără țintă; apoi la serviciu, în Parlament sau redacție. Și ... pe un tărâm magic: al celor mici care vor să se facă mari, mari rollerskateri. 

Profa de role dăruiește din noțiunile de siguranță pe care le-a testat pe pielea ei; din tehnicile de rollerskating, de dans pe opt roți pe care le-a învățat în ani de experiență. Dar primește mult mai mult decât oferă. Profa de role are acces într-o lume de poveste, în care copiii sunt protagoniști, iar rolele din picioare doar adjuvantul din basm. Profa patinează pe o scenă în care Zenovia ține spectacole de dans pe role, iar Justinian de slalom. Ei încă nu știu asta. Dar profa de role da.


Skate through life with Arina Delcea

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL