Parlamentul britanic devastat de şoareci

Saturday, 19 August 2017, 11:10 Sursă: REALITATEA.NET

Şoarecii din Palatul Westminster din Londra, obiectiv înscris în patrimoniul mondial UNESCO, în care se află şi funcţionează Parlamentul britanic, au provocat în ultimul an pagube în valoare de peste 170.000 de dolari, potrivit agenţiei de presă Xinhua.

Adaugă părerea ta

Managerii Palatului Westminster, un sit înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO, sunt nevoiţi să cheltuiască anual peste 170 000 de dolari pentru a combate rozătoarele, scrie Mediafax.ro.

"Creşterea costurilor de ţinere sub control a dăunătorilor din 2016-2017 a fost cauzată de demararea unui număr mare de proiecte de mentenanţă în întreaga proprietate, care au deranjat dăunătorii şi i-au făcut să devină mai vizibili, ducând la creşterea nevoii de deparazitare, folosirea şoimilor şi dispozitivelor de îndepărtare a moliilor. Renovările de birouri au determinat la rândul lor o cerere sporită de implementare a unor măsuri de deparazitare", a declarat un purtător de cuvânt al Camerei Comunelor.

Clădirea Parlamentului britanic, ce include Camera Comunelor şi Camera Lorzilor, se întinde pe o suprafaţă de 258.000 de metri pătraţi pe malul râului Tamisa, în centrul Londrei.