Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Panică, după ce Soarele a dispărut de pe cerul Siberiei. Un fenomen înspăimântător a avut loc

Monday, 12 August 2019, 13:21 Sursă: REALITATEA.NET

Localnicii din Verhoiansk, nordul Iacuției, o republică din îndepărtata Siberie, s-au trezit zilele trecute într-o beznă totală. Vineri, până după ora 8 dimineață, nimeni din zonă nu a văzut o geană de lumină naturală.

Ce e mai ciudat, fenomenul îi speriase deja pe localnici anul trecut, în luna iulie. Întunericul, care avea o tentă gălbuie, a ținut în jur de trei ore și a acoperit o zonă cu o suprafață mai mare decât cea a Italiei. A fost însoțit de o scădere bruscă a temperaturii.

De data aceasta, întunericul nu a fost însoțit de o scădere a temperaturii. Iar experții au un răspuns. Întunericul ar fi fost cauzat de fumul generat de masivele incendii de pădure, amestecat cu norii negrii de ploaie.

Procesul a fost practic influențat de cantitatea mare de dioxid de carbon din atmosferă. Explicația este deocamdată aproximativă și trebuie să analizăm în detaliu, a precizat un specialist în meteorologie la o stație TV locală. 

Chiar și în condițiile acestei explicații rezonabile, localnicii sunt îngrijorați.

”De-acum o să avem această tradiție bizară în fiecare august sau iulie, când o să ne trezim și o să ne panicăm deoarece Soarele a dispărut?”, s-a întrebat un localnic din Verhoiansk.

 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL