Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Palatul Cotroceni, iluminat în portocaliu cu prilejul Zilei Internaționale a eliminării violenței împotriva fetelor și a femeilor

Wednesday, 25 November 2020, 12:14 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Administrația Prezidențială se alătură, astfel, instituțiilor emblematice din întreaga lume care vor fi iluminate în această perioadă în portocaliu, cu scopul de a crește gradul de conștientizare și informare în rândul publicului larg asupra fenomenului de violență împotriva femeilor și a urgenței diminuării acestui flagel.

"În România, violența domestică reprezintă o reală și gravă problemă - în anul 2019, conform Inspectoratului General al Poliției Române au fost sesizate aproape 26.000 de cazuri de violență în familie, 77% dintre victime fiind femei.

Subliniem, cu această ocazie, importanța raportării și tratării cu seriozitate și responsabilitate a fiecărui caz de violență domestică sesizat. Scurtarea timpilor de răspuns și intervenție ai autorităților publice competente poate însemna diferența dintre viață și moarte. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să contribuim la stoparea acestui fenomen și la creșterea siguranței femeilor în propriile lor locuințe, dar și în afara acestora", mai arată sursa citată.

În perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2020 se desfășoară campania „Construim o lume portocalie! Oprim violența împotriva femeilor!”, demarată la inițiativa Federației Europene Soroptimist International.

În România, campania „Construim o lume portocalie! Oprim violența împotriva femeilor!” este organizată de către Uniunea Soroptimist Internațional România (USIR), fiind parte a campaniei mondiale anuale a Organizației Națiunilor Unite „Orange the world to stop violence against women”.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL