Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O nouă anchetă DNA care duce spre Guvernul Ponta

Friday, 24 February 2017, 13:13 Sursă: REALITATEA.NET

Terenul și-a schimbat proprietarul printr-o decizie semnată, în aprilie 2014, de ministrul Economiei Constantin Niță (PSD) și există deja o instanță, Curtea de Apel Timișoara, care a considerat că se impune anularea deciziei, deoarece aceasta nu ar întruni toate condițiile legale.

În dosarul deschis de DNA București au fost audiate, miercuri, mai multe persoane, potrivit deBanat.ro. Este vorba de o angajată a Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Timiș, dar și de mai mulți angajați din Ministerul Economiei. Toate persoanele ar fi fost chestionate, conform sursei citate, în legătură cu modul în care parcarea Bega a ajuns în posesia fraților Cristescu.

Terenul, cu o suprafață de 3.700 metri pătrați și estimat la aproximativ 3 milioane de euro, a trecut de la Primăria Timișoara la Bega Turism printr-o decizia a Ministerului Economiei din data de 18 aprilie 2014. La acel moment, ministerul era condus de Constantin Niță (foto), iar premier era Victor Ponta, considerat un apropiat al fraților Cristescu. Potrivit deBanat.ro, documentația care a stat la baza deciziei ar fi fost elaborată, în februarie 2014, de OCPI Timiș, instituție condusă de Marcel Torje, susținut pentru funcția de director de viceprimarul PSD Traian Stoia, și el un apropiat al fraților Cristescu.

O primă concluzie privind ilegalitatea deciziei emise de Ministerul Economiei condus de Constantin Niță a fost trasă pe 31 martie 2016, când Curtea de Apel Timișoara a decis „anularea Certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor seria M03 nr. 12931/18.04.2014 emis pentru SC Bega Turism SA” și restabilirea situației anterioare în cartea funciară, „în sensul reînscrierii dreptului de proprietate al Primăriei Municipiului Timișoara”. Decizia Curții de Apel Timișoara a fost atacată cu recurs. Judecarea dosarului se face la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Frații Cristescu dețin și Arsenal Park din Orăștie, loc în care și-a petrecut Revelionul, în 2014, ex-premierul Victor Ponta și în care, în vara anului 2014, a avut loc o ședință a Comitetului Executiv al PSD.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL