Nouă criză în spitalele din România. Vaccinul antirabic lipseşte

Thursday, 12 November 2015, 19:39 Sursă: REALITATEA TV

Autor: Realitatea.NET

Pentru gălăţenii muşcaţi de animale ghinionul abia începe. De 12 zile în spitalul de Boli Infecţioase din oraş nu mai este nicio doză de vaccin antirabic.

Purtătorul de cuvânt Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi explică, pentru Realitatea TV: "Deja nu mai avem vaccin antirabic şi nu avem posibilitatea de a face profilaxia antirabice pacienţilor.  Ultima fiolă de vaccin am făcut-o în 1 noiembrie".

În mod normal, la Galaţi se fac într-o lună 150 de doze de vaccin antirabic. Spitalul a anunţat Direcţia de Sănătate Publică, iar informaţia a ajuns până la ministerul Sănătăţii. Cauza problemei este chiar la nivel guvernamental.

"Furnizorul de vaccin antirabic nu poate onora comenzile spitalului de boli infecţioase datorită faptului că preţul de distribuţie nu a fost stabilit de către ministerul sănătăţii", spune purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Gălăţenii spun că nu îi mai surprinde nimic în sistemul medical.

"Sunt chestii politice. Acum nu se gândeşte nimeni la sănătatea oamenilor. Se gândeşte la politică, cine să fie la putere...Nu-i nimic dacă este foarte periculos. poate le convine să muşte pe cineva", spune o persoană.

Situaţia este gravă şi la Bacău.

Purtător de cuvânt DSP Bacău spune: "De la spitalul Oneşti care avea în stoc 100 de doze au fost distribuit către SJU Bacău 30 de doze".

Cele 30 de doze ar fi de ajuns doar pentru şase pacienţi.

"Acest ordin de preţ nu a fost semnat la ministerul Sănătăţii, iar furnizorii care au vaccinul pe stoc", spune purtătorul de cuvânt de la SJU Bacău.

Reprezentanţii ministerului ne-au explicat că propunerea de preţ a fost făcută, însă producătorul a contestat-o. Aceştia mai spun că vor trimite doze spre spitale prin compania naţională UNIFARM. Când şi câte nu se ştie.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE