Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nelu Tătaru, anunț despre Euthyrox și măștile de protecție din farmacii

Monday, 11 May 2020, 19:00 Sursă: realitatea.net

 

Ministrul Sănătății a explicat că dacă firma producătoare de Euthyrox nu va face față cererii din farmacii este posibil să fie reluat exportul paralel sau să se apeleze la alți distribuitori.

„La nivel declarativ firma care-l produce (Euthyrox - n.red.) aduce acelasi stoc ca și inaintea pandemiei. Am deschis anumite controale si anchete la distribuitori si farmacii pentru a vedea de ce nu ajung la oamenii care au nevoie.

De o luna de zile de cand sunt ministru, evaluarea pe care am facut-o am facut la nivelul firmei care aduce , firma Merck, am solicitat si in aprilie, s-a marit productia cu 20 la suta, si in 20 mai, la fel, cu 20 la suta. Am recomandat Agentiei medicamentului evaluarea distribuitorilor si farmaciilor si am solicitat firmei Merck ca daca nu poate asigura aceasta productie sa putem noi da voie exportului paralel sau autorizatiei de nevoie speciale sa aducem de la alti dealeri”, a explicat Nelu Tătaru.

Despre preturile mastilor din farmacii pe care le poate cumpăra populația, Nelu Tătaru a vorbit despre o posibilă plafonare a prețului acestora în cazul in care ramane prea mare.

„Mastile din farmacii La nivelul Ministerului Economiei s-a facut o evaluare,  avem producatori interni si externi. Preconizam sa acoperim peste 80 de milioane de masti, atat pentru persoanele vulnerabile, unde Guvernul si autoritatile locale pot asigura acest lucru, dar și pentru persoanele care isi pot procura singure din farmaciile cu circuit deschis”, a spus ministrul.

Despre pretul mastilor insa, Tătaru a precizat că „farmaciile cu circuit deschis isi achizitioneaza singure aceste masti”, adica intra in farmacii cu un anumit pret.  

Legat de o posibila plafonare a pretului tuturor mastilor, ministrul a raspuns intrebarilor jurnalistilor ca „daca la un moment dat se impune o sa punem si astfel de restrictii”. 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL