Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Motivul halucinant al criminalei de la metrou. Ce au aflat anchetatorii

Thursday, 14 December 2017, 09:44 Sursă: REALITATEA.NET

Magdalena Șerban, femeia care a comis crima îngrozitoare de la metrou, a atacat femei care aveau o înfățișare asemănătoare, reiese din ancheta Poliției.

Problemele psihice ale criminalei au făcut să avem parte de o crimă total ieșită din comun, spun psihiatrii. Cu toate acestea, în mintea dezorientată a femeii a existat, se pare, o logică bolnavă.

Anchetatorii au observat că cele două tinere atacate la metrou, dintre care doar una a avut norocul să scape, aveau trăsături asemănătoare. Magdalena Șerban a declarat, la audieri, că a fost exploatată în străinătate de o femeie din aceleași semnalmente, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Mama criminalei a dezvăluit că fiica ei a suferit traume adânci în perioada în care a muncit în străinătate, în Spania. „Fata mea a plecat din Craiova în 2008, iar în Spania şi acolo a păţit ceva groaznic. A păţit acolo ceva în Spania, o traumă, de atunci s-a îmbolnăvit. A vrut să facă greva foamei ca să moară, nu a vrut să mai trăiască. Nu a vrut să meargă la spital şi au luat-o cu forţa. A stat patru luni internată la spitalul de psihiatrie din Madrid", a povestit Constanţa Şerban, mama Magdalenei Şerban.

"Această crimă este complet ieșită din normal, un gen de atac fără o armă directă a agresiunii. Nu există un profil anterior al victimei, putem spune că atacatorul a avut discernământ încât să anticipeze. A actionat printr-o luciditate a minții", a declarat la Realitatea TV psihiatrul Gabriel Diaconu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucuresti au prezentat, miercuri, ce s-a întâmplat, pas cu pas, până la tragedia din stația de metroul Dristor, unde o femeie a fost împinsă în fața garniturii de metrou și a murit.

Primul moment semnificativ consemnat marți, în jurul orei 15:35. "În timp ce se afla pe peronul stației de metrou Costin Georgian, inculpata S.M. a impins o persoană de sex feminin, spre liniile de metrou, cu intenția vădită de a o arunca în fața trenului care tocmai intra în stație;" au scris anchetatorii în raport. 

Apoi, în jurul orei 19:54, "în timp ce se afla pe peronul stației Dristor 1, inculpata S.M. a impins o persoană de sex feminin spre liniile de metrou, iar în timp ce aceasta incerca să se agațe de marginea peronului, A LOVIT-O ÎN ZONA CAPULUI CU PICIORUL; urmare a acestor acțiuni victima a fost lovită de trenul ce intra in stație și a decedat ca urmare a leziunilor suferite.

În baza acestor fapte, procurorii vor cere arestarea preventivă a  inculpatei pe o durata de 30 de zile.

Cercetarile sunt continuate de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Omoruri din D.G.P.M.B.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL