Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Măsuri pentru REPORNIREA ECONOMIEI. Klaus Iohannis: ”Antreprenorii NU pot fi lăsați singuri”

Tuesday, 05 May 2020, 16:36 Sursă: Realitatea.NET

”Am avut o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri, pentru că preocuparea este repornirea economiei. Am discutat despre cum vede mediul de afaceri reluarea economiei. Antreprenorii au nevoie de sprijinul și implicarea autorităților, nu pot fi lăsați singuri. Chiar înainte de decretarea stării de urgență am susținut crearea unui grup de lucru inter-instituțional la nivel interguvernamental. Eforturile noastre se vor concentra pe redeschiderea graduală a sectoarelor economice afectate. Vom identifica măsurile necesare pentru ca reluarea activităților să se facă în măsură de siguranță.

Protejarea sănătății românilor e obiectivul nostru principal. Din păcate, pericolul nu a trecut. Din acest motiv, redeschiderea activității în sectorul restaurantelor, hotelurilor, turismului se va face gradual. Pachetul măsurilor economice adoptate de România s-a concentrat pe susțienrea sectoarelor economice. Vom introduce noi măsuri privind munca flexibilă și vom păstra prevederile legate de șomajul tehnic după 14 mai. Vor continua să fie aplicate schemele de ajutor de stat, precum cele pentru IMM-uri, dar vor exista și pentru companiile mari afectate de criză.

Guvernul a negociat cu Comisia Europeană ca toate fondurile europene disponibile să poată fi redirecționate către proiectele mari de infrastructură și sprijinirea companiilor. Un obiectiv fundamental e creșterea masivă a investițiilor publice în toate tipurile de infrastructură. Vorbim de un proiect de reconstrucție a României. Produsele românești de calitate reprezintă o resursă pe care o vom promova mul tmai bine. Modernizarea și digitalizarea administrației vor continua la fel de puternic. România va ieși cu bine din această criză. Parteneriatul dintre autorități și mediul privat e calea de relansae economică și dezvoltare durabilă. Am solicitat mediului de afaceri să fie un partener dedicat și constructiv în ce privește găsirea soluțiilor”, a fost declarația președintelui Klaus Iohannis.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-05-05 18:37:42
Iulia mihai

Cine mai poate avea incredere in cuvintele mari ce le rostiti, Domnule Președinte? Există ceva durabil,există ceva normal în România? Ne-am simțit trădați, umiliți, mințiți, înfometați, prostiti etc . Imi pare rau de cunoștință . Saltati-mă . Mi-e mai bine în pușcărie decât în democrația pe care o clamati . Re cunosc că v-am votat .

Alte articole din: ACTUAL