Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marcel Ciolacu, după anunțul Băncii Mondiale: PSD a clădit întotdeauna bunăstare la guvernare, PNL a distrus tot! E ca în „Greierele și furnica”

Friday, 03 July 2020, 14:38 Sursă: realitatea.net

 

„Diferența dintre politicile PSD și gogoșile electorale ale PNL e scoasă astăzi la iveală de Banca Mondială” scrie Marcel Ciolacu într-un mesaj pe rețeaua de socializare după decizia Băncii Mondiale de a ridica România în categoria țărilor cu venituri mari, cu un nivel brut de peste 12.535 dolari pe an/locuitor, datorită rezultatelor economice din anul 2019.

Ciolacu îi acuză pe liberali că au prăbușit economia, pentru că „deficitele au crescut până la cer”, în timp ce împrumuturile au crescut „într-un ritm amețitor”.

„Guvernul PNL știe doar să fure și să risipească. Istoria se repetă cu Iohannis în loc de Băsescu!

Diferența dintre politicile PSD și gogoșile electorale ale PNL e scoasă astăzi la iveală de Banca Mondială.

În perioada 2017-2019, venitul mediu pe locuitor a crescut de la 9.650 la 12.630 de dolari. Asta a făcut ca România să fie încadrată în rândul țărilor cu venituri mari.

Ce a făcut PNL? A distrus tot. A prăbușit economia, veniturile și nivelul de trai al oamenilor. A crescut deficitele până la cer. S-a împrumutat într-un ritm amețitor. 86 de milioane de euro pe zi care nu au ajuns nici în economie și nici la oameni. Doar în buzunarele clientelei liberale. În acest timp, de la lună la lună avem zeci de mii de români care îngroașă rândurile șomerilor și mii de firme care și-au tras deja obloanele. Niciun sprijin concret din partea Guvernului, doar promisiuni că va fi bine peste 10 ani!

Acum înțelegeți de ce am spus că PNL a copiat prost de la PSD ?!

Mărturie e istoria: întotdeauna PSD la guvernare a clădit bunăstare, în timp ce dreapta a risipit tot generând austeritate, sărăcie și șomaj.

E ca în greierele și furnica: sunt unii care MUNCESC tot timpul, în timp ce alții care cântă la chitară toată vara, se distrează pe la chermeze guvernamentale și trag de halbe pe la terase cu prietenii RISIPESC tot”, scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

România a fost promovată, de la 1 iulie, în categoria țărilor cu venituri mari (high income) de către Banca Mondială. Venitul pe cap de locuitor a fost, anul trecut, de 12.630 dolari.

Banca Mondială împarte economiile în patru mari categorii: venituri ridicate, venituri medii superioare, medii inferioare și inferioare, iar această alocare se face în funcție de venitul național brut pe cap de locuitor. Aceste date contribuie la stabilirea condițiilor de creditare ale băncii, potrivit hotnews.ro.

În 2019, BM plasase economia locală în rândul ţărilor cu ”venituri medii superioare”(upper middle income).

Până acum, România s-a aflat în categoria de venit mediu superior, sub pragul Băncii Mondiale. În 2019, pragul pentru categoria țărilor cu venituri mari a fost de 12.375 dolari, iar anul acesta, a crescut la 12.535 dolari.

În 2018, venitul pe cap de locuitor în România a fost de 12.290 de dolari.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL