Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mama fetei violate din Vaslui dezvăluie: Ce s-a întâmplat, de fapt, la emisiunea „La Măruţă“

Sunday, 26 July 2015, 18:06 Sursă: REALITATEA.NET

Astfel, mama fetei a relatat că i s-a promis că va filmată cu spatele timp de zece minute și că fiica sa nu va apărea la televizor. Mai mult decât atât, mama tinerei a subliniat că acordurile cu postul pentru a apărea în direct au fost semnate la sfârşitul emisiunii. De asemenea, femeia şi-a exprimat dorinţa de a nu mai fi dezbătut acest subiect, precizând că nu sunt vedete, ci oameni simpli, potrivit Adevărul.
 

(Înregistrarea declarației doamnei Munteanu, mama victimei de la Vaslui)În ședința de ieri a CNA, am propus să fie audiat și punctul de vedere al doamnei Munteanu, mama fetei care a fost victima violului de la Vaslui.Am solicitat acest lucru deoarece consider că este normal să fie ascultate toate părțile implicate, nu doar a postului ProTV. De fiecare dată, Consiliul a solicitat punctele de vedere ale părților care făceau obiectul unei dezbateri.Domnii Radu Călin Cristea, Gabriel Tufeanu și președinta CNA Laura Georgescu au fost împotriva solicitării mele. Aceștia au considerat "că nu este necesar", că sunt "detalii în plus", că "ne încărcăm cu povești".Legea audiovizualului nr. 504/2002, art. 11.6 prevede: "Membrii Consiliului sunt garanți ai interesului public și nu reprezintă autoritatea care i-a propus."

Posted by Valentin-Alexandru JUCAN on Friday, 24 July 2015
 
 
CNA a dezbătut, în şedinţa din 23 iulie, decizia postului Pro TV de a dezvălui identitatea victimei abuzului sexual, din Vaslui, însă fără a lua o decizie, în acest sens. Membrii forului audiovizual au sfătuit-o pe mama tinerei să trimită, prin avocat, sub forma unei adrese la CNA toată declaraţia pe care a făcut-o verbal prin telefon.
În şedinţă au fost prezenţi şi trei reprezentanţi ai postului Pro TV, Adriana Păpureanu, Andreea Retea, producător executiv al emisiunii „La Măruţă“, şi un reprezentant al departamentului juridic. Aceştia au explicat, înainte ca mama victimei să facă declaraţiile, că a existat un acord semnat din partea tinerei din Vaslui şi a mamei sale pentru a apărea pe post şi că au fost în legalitate, informează aceeași sursă.
 
Sâmbătă, 25 iulie, în cadrul unei intervenții telefonice, la Realitatea TV, Valentin Jucan declara că "ar trebui ca postul de televiziune, până la urmă, să fie tras la răspundere într-un mod, pentru că este inacceptabil modul în care a procedat".
 
 
 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL