Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MAE anunţă repatrierea celor trei tinere românce din Fâşia Gaza

Tuesday, 25 July 2017, 20:32 Sursă: REALITATEA.NET

Pe tot parcursul deplasării, cetățenii români sunt sprijiniți de reprezentanții Ambasadei României la Tel Aviv, Oficiului de la Ramallah și cei ai Ambasadei României la Amman. De asemenea, reprezentanții Departamentului Consular al MAE au fost în legătură cu membrii familiei din România, pentru a informa în timp real cu privire la demersurile întreprinse de MAE. Astfel, o echipă consulară mobilă (formată din reprezentanții Ambasadei României la Tel Aviv și ai Oficiului de la Ramallah) a fost prezentă în punctul de trecere a frontierei Erez (Israel) pentru a acorda asistența și protecția consulară necesară. Reprezentanții echipei consulare mobile i-au însoțit pe cei trei cetățeni români pe teritoriul israelian până la granița cu Iordania. Totodată, o a doua echipă consulară mobilă (din cadrul Ambasadei României la Amman) a preluat cetățenii români din punctul de trecere a frontierei King Allenby/King Hussein Bridge și le acordă asistența consulară necesară, urmând să-i însoțească până la Aeroportul Queen Alia /Amman, pentru îmbarcare cu destinația București.

Costurile de repatriere au fost suportate integral de către Ministerul Afacerilor Externe, prin angajarea fondului special aflat la dispoziția Celulei de Criză a MAE, destinat gestionării situațiilor de criză.

Cazul a fost adus în atenția Ministerului Afacerilor Externe în luna iunie 2017. Imediat ce MAE a fost informat cu privire la acesta, ministrul afacerilor externe a activat Celula de criză, fiind demarate toate procedurile standard în astfel de situații. La nivelul Celulei de criză au fost desfășurate activități complexe atât în plan intern, cât și în extern, având în vedere zona în care s-au aflat cetățenii români, precum și condițiile specifice și termenele prevăzute de legislația locală pentru părăsirea zonei.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL