Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban, consultări cu reprezentanţii sectorului cultural independent. Scheme de ajutor de stat dedicate actorilor independenţi, în lucru

Tuesday, 20 October 2020, 21:17 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Ludovic Orban și membrii Guvernului au continuat consultările cu reprezentanții sectorului cultural independent, în perspectiva extinderii măsurilor de sprijin destinate operatorilor culturali, în contextul crizei sanitare provocate de noul coronavirus. Discuțiile au avut în vedere continuarea și îmbunătățirea aplicării proiectelor finanțate din fonduri naționale și europene, precum sprijinul acordat de Guvern proiectelor culturale, granturile de care pot beneficia operatorii culturali organizați sub formă de SRL sau PFA pentru capital de lucru și acordarea, pe parcursul acestui an, a indemnizației de șomaj pentru angajații a caror activitate a fost restricționată din rațiuni de protecție sanitară.

De asemenea, reprezentanții sectorului cultural independent vor fi implicați activ în consultările pentru definitivarea unei scheme de ajutor de stat dedicate actorilor independenți, aflată în lucru, într-o etapă avansată, la Ministerul Culturii. Totodată, vor fi derulate consultările și cu privire la crearea unui registru al operatorilor culturali, în scopul asigurării accesului nediscriminatoriu al entităților din sectorul cultural la măsurile de sprijin. Premierul Ludovic Orban a subliniat că are toată deschiderea pentru continuarea consultărilor în scopul identificării cât mai rapide a soluțiilor pentru susținerea sectorului cultural. La întâlnirea de astăzi au mai participat vicepremierul Raluca Turcan, ministrul finanțelor, Florin Cîțu, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu și primarul general ales al Capitalei, Nicușor Dan.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL