LOCUITORII din Braşov vor rămâne FĂRĂ APĂ o zi, din cauza unei DEFECŢIUNI. Când se întâmplă asta

Saturday, 15 February 2014, 18:43 Sursă: Mediafax

Aproape întreg municipiul Braşov va rămâne, timp de 24 de ore, în cursul zilei de luni, fără apă potabilă, după ce conducta de alimentare cu apă a oraşului a suferit o avarie majoră.

Adaugă părerea ta

Potrivit directorului de exploatare din cadrul Companiei Apa, Teodor Sava, conducta care aduce apa de la râul Tărlung şi care alimentează municipiul Braşov a suferit o avarie majoră care este imposibil de reparat sub presiune.

"Există o avarie majoră la conducta care aduce apa de la Tărlung. S-a încercat repararea acestei sub presiune, dar nu s-a putut repara", a spus reprezentantul Companiei Apa.

Deoarece pentru golirea conductei este nevoie de circa 8-9 ore, braşovenii vor rămâne fără apă potabilă timp de aproximativ 24 de ore, începând din noaptea de duminică spre luni, de la orele 24.00, potrivit sursei citate.

"Compania APA Braşov anunţă că a survenit o avarie majoră pe artera principală (DN 1000mm) ce alimentează cu apă potabilă municipiul Braşov. Remedierea avariei poate fi făcuta numai după întreruperea furnizării apei potabile prin această conductă", se arată, sâmbătă, într-un comunicat al companiei.

Astfel, vor rămâne fără apă cartiereler Noua, Astra, Zona Temelia, Gării, Centrul Istoric; Centrul Civic; Cartierul Provinciilor, zona care delimitează str.: 13 Decembrie.- M.Viteazul (până la Plevnei) - A.Vlaicu; zona care delimitează str.: B-dul 15 Noiembrie - E.Varga - M.Basarab şi zona care delimitează str.: 13 Decembrie- Grivitei - Vulcan - T.Vladimirescu. Vor fi afectate nivelele superioare ale imobilelor din zonele Cartierul Florilor, Cartierul Scriitorilor, Cartierul Craiter şi Cartierul Tractorul.

Compania Apa Braşov anunţă cetăţenii din zonele afectate de întreruperea furnizării apei potabile ca, în timp util, să îşi asigure o rezervă mininimă de apă necesară pentru nevoile personale.

"În acest interval de timp, Compania Apa Braşov va asigura în regim de urgenţă necesarul de apă al tuturor clienţilor afectaţi de întrerupere, în cazul în care aceştia solicită apă. La adresele specificate de către clienţi se vor deplasa cisterne speciale cu apă", se mai anunţă în comunicat.