Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

LOCKDOWN după aproape 5.000 de cazuri noi de covid? Orban: ”Măsurile vizează obiectivul de a reduce interacţiunile şi răspândirea virusului”

Wednesday, 21 October 2020, 15:15 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

"Am prevăzut un set de măsuri. Ele sunt incluse în legislaţie şi în HG privind prelungirea stării de alertă. Măsurile vizează obiectivul nostru de a reduce interacţiunile şi riscul de răspândire a virusului.
Opinia şi evaluările pe care le avem arată că ritmul de creştere a persoanelor infectate se va reduce. Analizăm datele la săptămână.

Trebuie respectate deciziile pe care le-am luat. Este necesar să fie respectată măsura obligativităţii purtării măştii în spaţiile deschise. Învăţământul a trecut online. Se reduce interacţiunea dintre elevi, dar şi interacţiunea dintre părinţi. Am convingerea că aceste măsuri vor genera efecte şi vom opri răspândirea virusului", a declarat Ludovic Orban.

Referitor la organizarea parlamentarelor la acest număr de cazuri, prim-ministrul consideră că alegerile nu prezintă un risc suplimentar de răspândire a virusului.

”Din punctul nostru de vedere, alegerile nu prezintă un risc suplimentar de răspândire a virusului.
Am prevăzut modalităţi pentru desfăşurare campaniei şi organizare zilei votului. Atâta timp cât candidaţii respectă aceste măsuri, riscul răspândirii nu creşte odată cu alegerile", a mai spus Ludovic Orban, la Piteşti.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL