Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

LIVE Doliu în SUA, George Floyd înmormântat la mai bine de 2 săptămâni de la moartea sa tragică

Tuesday, 09 June 2020, 20:43 Sursă: Realitatea Plus

Evenimentul a inceput marți, la ora 19:00, ora Romaniei, și este transmis în direct pe internet. La ceremonie participă, alaturi de fratii lui Floyd, lideri ai comunitarii afro-americane, dar si mii de oameni simpli, care nici macar nu l-au cunoscut pe Floyd, dar care au fost impresionati de povestea lui. Fizic, la slujbă nu iau parte mai mult de 500 de oameni, tocmai pentru a respecta regulile de distantare sociala. Dar tinind cont de amploarea fenomenului generat de moartea barbatului de culoare, autoritățile se așteaptau, oricum, ca, în afara capelei, să fie prezenti mii de oameni care sa doreasca sa-i aduca un ultim omagiu lui George Floyd. .., potrivit Realitatea Plus.

“Nu pot respira” au fost printre ultimele cuvinte rostite de Floyd, în timp ce un polițist alb îl apăsa fără milă cu genunchiul pe gât, pentru că ar fi încercat să plaseze o bancontă falsă de 20 de dolari.

Funeraliile lui George Floyd au loc la mai bine de două săptămâni de la cumplitul incident care a avut loc la 25 mai, în fața unui magazin. Filmările apărute în spațiul public au generat un val urias de furie, urmat de proteste de amploare care zguduie societatea americană și marchează o revigorare a luptei antirasism în întreaga lume.

Moartea barbatului de culoare a generat manifestatii violente în SUA, dar și în multe alte țări din Europa. Proteste care continuă si astazi în toată lumea. Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzi în ultimele săptămâni pentru a-și striga revolta față de modul în care a pierit bărbatul de culoare, care a devenit un simbol al luptei împotriva rasismului. 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL