Laura Oprean și Bogdan Licu, la interviul CSM pentru funcțiile de adjuncți ai procurorului general

Thursday, 29 December 2016, 09:19 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Procurorii Laura Oprean şi Bogdan Licu, propuşi de ministrul Justiţiei pentru funcţiile de prim-adjunct şi adjunct al procurorului general al Parchetului instanţei supreme, susţin, joi, interviul la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), notează News.ro.

În cadrul procedurii de avizare a propunerilor ministrului Justiţiei pentru funcţiile de prim-adjunct şi adjunct al procurorului general, pe 14 decembrie au fost puse în dezbatere publică proiectele de management ale candidaţilor Laura Oprean şi Bogdan Licu, urmând ca, joi, cei doi procurori să fie intervievaţi, iar vineri să fie transmise la Ministerul Justiţiei avizele date de Secţia pentru procurori.

Potrivit proiectului de management al Laurei Oprean, principalele obiective ale Ministerului Public sunt "continuarea progreselor în combaterea corupţiei în administraţia publică locală, sporirea eficienţei în instrumentarea cauzelor având ca obiect infracţiuni de spălare a banilor şi evaziune fiscală, combaterea infracţiunilor silvice, precum şi a faptelor de corupţie, abuz în serviciu, spălarea banilor, în legătură cu defrişările ilegale de pădure”.

Într-un alt capitol, Oprean mai susţine că, în cazurile mediatizate,"comunicarea publică trebuie asumată de către conducătorul unităţii de parchet şi nu lăsată la latitudinea purtătorului de cuvânt sau a procurorului de caz".

La rândul său, Bogdan Licu, propus pentru funcţia de adjunct al procurorului general, remarcă în proiectul de management, la capitolul vulnerabilităţi, "lipsa de atractivitate a funcţiilor de conducere reprezentată de reţinerea procurorilor în a participa la procedurile de accedere în funcţii de conducere, practică judiciară neunitară, deficienţe privind operativitatea şi calitatea actelor de urmărire penală, insuficientă specilizare şi lipsa de expertiză în anumite domenii de activitate".

Printre obiectivele viitoare, Licu consemnează "responsabilizarea procurorilor în vederea creşterii numărului de sesizări din oficiu prin valorificarea atât a informaţiilor furnizate de mass-media, cât şi din alte surse", dar şi "creşterea gradului de recuperare a prejudiciilor şi aplicarea măsurilor necesare în vederea confiscării extinse".

Laura Oprean şi Bogdan Licu au fost delegaţi în funcţiile de prim-adjunct şi, respectiv, adjunct al procurorului general începând din 17 mai, pentru şase luni, prin ordin al procurorului general Augustin Lazăr. La sfârşitul lunii octombrie, delegările pe funcţii au fost prelungite cu încă şase luni, atât pentru Oprean, cât şi pentru Licu.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri