Klaus Iohannis, tot mai aproape de convocarea unui referendum pe Justiţie

Saturday, 23 March 2019, 19:44, Sursă: REALITATEA.NET

Președintele Klaus Iohannis pare să fi decis convocarea unui referendum pe justiție, pentru ca oamenii să arate că ”așa nu se mai poate”. Anunţul a fost făcut, sâmbătă seară, la reuniunea tineretului naţioal liberal (TNL) de la Sinaia

Adaugă părerea ta

”Dacă ajung oameni în fruntea unor mari partide și pun interesul propriu deasupra intereselor românilor, deasupra intereslor României și dacă acel Guvern încep să strice temeliile statului, dacă inventează noi și noi meteode pentru a controla toate pârghiile din economie, dacă au un dublu discurs și spun una, fac alta, dacă sunt tot timpul interese proprii deasupra interesului public, atunci, dragii mei, suntem în situația de acum și problema se numește PSD."

Şeful statului a amintit că nu are nimic cu majoritatea celor care au votat PSD; pentru că au făcut-o sincer, potrivit convingerii lor. Problema, susţine Klaus Iohannis, este că social-democraţii au deturnat sensul votului din 2016.

"Oamenii s-au dus la vot în 2016 votând cu bună credință, au crezut ce li s-a promis, doar că din prima secundă, PSD-ul abia ajuns la guvernare, ei s-au apucat să modifice legile justiției pentru a-și apăra proprii corupți și proprii condamnați penali. De atunci ei conduc un asalt asupra democrației din România.

De aceea, dragii mei, am ajuns în situația în care suntem nevoiți să căutăm garanții pentru democrația din România. Noi nu renunțăm, noi luptăm, noi garantăm România. Împreună cu voi, cu toți românii de bună credință, noi garantăm democrația în România. Guvernarea PSD-istă a eșuat. Legile justiției au fost modifcate, întregul sistem a fost pus în dificultate.

Eu cred că lucrul care trebuie făcut acum este să le dăm vocea înapoi românilor. Sigur, regula de bază este că se organizează alegeri, dar asta înseamnă că cel ales o face de bună credință, nu o conduce pentru propriul interes, iar atunci când lucrurile nu stau așa, atunci cetățeanul de rând trebuie să primească un instrument prin care să-și exprime dezaprobarea și acel instrument este tot un vot.

Noi dorim să folosim metodele democrației pentru a se arăta că așa nu se mai poate. Guvernarea PSD-istă a eșuat! Pentru a da românilor votul înapoi am început să reevaluez ideea unui referendum pentru că doar așa românii pot arăta că nu sunt de acord cu bătaia de joc a PSD. Îmi doresc un referendum bine organizat, bine gândit în parteneriat cu societatea civilă, cu partidele de bună credință, cu românii și cu voi.”, a declarat Klaus Iohannis.

Alte articole din: Ultimele Stiri