Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis: „Mi se pare nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă a epidemiei de coronavirus”. Anunț despre majorarea pensiilor

Tuesday, 28 April 2020, 21:30 Sursă: realitatea.net

 

Despre majorarea pensiilor cu 40% prevăzută pentru această toamnă, Klaus Iohannis a răspuns unei întrebări din partea presei că „este o chestiune care trebuie analizată cu mare atenție de experți, de guvernanți și, la momentul în care avem suficiente date, probabil la jumătatea anului pentru rectificarea bugetară de atunci, guvernul va trebui să ia o decizie, fiindcă după jumătatea anului deja lucrurile trebuie să fie foarte bine clarificate”.

„Vreau să vă spun o chestiune care mă privește pe mine. Mi s-ar părea nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă de plată a epidemiei. Deci, eu voi avea rugămintea către guvernanți, atunci când se va face analiza, să fie o analiză făcută care ține cont și de faptul că și pensionarii sunt nu doar categorie vulnerabilă, sunt și categorie de foarte multe ori dezavantajată în România. Dacă se va putea, sau nu se va putea, sau cât se va putea - asta este o întrebare la care o să răspundă, la momentul oportun, Guvernul”, a ținut să mai precizeze șeful statului în conferința de marți de la Palatul Cotroceni.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL