"Eu vreau la putere". Klaus Iohannis anunță că vrea să coodoneze guvernarea PNL

Thursday, 31 October 2019, 19:32 Sursă: REALITATEA.NET

"Eu vreau la putere, fiindcă doresc să coordonez această muncă de construcţie în România. Şi îmi doresc, şi românii îşi doresc, ca în fine să terminăm cu aceste discuţii contraproductive între cele părţi ale Executivului, preşedinte şi Guvern. Şi ne dorim, şi, recunosc, îmi doresc, un guvern cu care putem să lucrăm împreună, un guvern cu care, după atâţia ani, dragii mei, în fine, ne apucăm de treabă pentru români! Şi este foarte, foarte mult de lucru. Trebuie să reconstruim marile sisteme ale României", a declarat Klaus Iohannis, joi, la o întâlnire cu reprezentanţi ai PNL şi simpatizanţi organizată la Târgovişte.

"Șeful statului a detaliat și domeniile în care vrea să facă treabă împreună cu Guvernul PNL: 

Trebuie să refacem justiţia şi să reluăm lupta anticorupţie. Trebuie să transformăm economia României într-o economie sustenabilă. Trebuie să facem şcolile sigure pentru elevi şi pentru profesori. Trebuie să construim acele spitale pe care le-am promis. Trebuie să garantăm pensionarilor pensiile. Trebuie să dezvoltăm infrastructura pe care am mai promis-o şi au mai promis-o şi alţii, dar noi o vom face. Noi, împreună, vom pune România pe picioare", a precizat Iohannis.

Klaus Iohannis nu a ratat momentul mitingului electoral ca să lanseze un nou atac dur la adresa PSD, pe care îl consideră a fi "piatra de moară" legată de gâtul României în ultimii 30 de ani:

"Dacă ne uităm în urmă în această perioadă de tranziţie, în aceşti 30 de ani de tranziţie, vedem că abia acum începem să scăpăm de comunism şi vedem că de fapt ce ne-a ţinut în urmă, ce ne-a ţinut ca şi cum am fi avut o piatră de moară legată de gât este PSD. PSD este cauza principală pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, nu s-a dezvoltat mai bine, dar avem acum speranţă să schimbăm lucrurile", a declarat Iohannis.

El a opinat că schimbarea trebuie să fie una profundă şi să ducă la sfârşitul perioadei de tranziţie.

"Nu putem noi, românii, să rămânem ancoraţi într-o veşnică tranziţie, trebuie să începem să păşim pe calea ce-a dreaptă, or asta se poate numai dacă îndepărtăm PSD de la putere pentru o perioadă lungă de timp. Altfel, schimbarea nu se va produce. Amintiţi-vă că noi am mai crezut în anumite etape că am scăpat de tot de comunişti, am crezut în unele etape că am scăpat şi de PSD, dar PSD, mereu şi mereu, s-a întors cu alte feţe, cu alte nume, dar cu aceleaşi metehne. Dacă vrem să terminăm în România tranziţia şi să transformăm România într-o ţară modernă şi europeană, trebuie să îndepărtăm PSD de la putere pentru o perioadă suficient de lungă şi în acest timp trebuie să guverneze PNL, fiindcă este o forţă enormă. Am dovedit-o", a spus şeful statului.

Preşedintele Iohannis, candidat la prezidenţiale pentru un nou mandat din partea PNL, a afirmat că România nu are autostrăzi şi spitale moderne din cauza "catastrofei administrative pesediste şi guvernării eşuate pesediste".

Precizie germană? Klaus Iohannis a ajuns la Târgoviște mai devreme cu 30 de minute, decât era anunțat

Președintele Klaus Iohannis a fost la Târgoviște, în cadrul unui turneu electoral, prin județul Dâmbovița.

Anunțată pentru ora 16.30, întâlnirea cu susținătorii acestuia a avut loc însă ceva mai devreme, Klaus Iohannis ajung la locul de întâlnire cu aproximativ o jumătate de oră mai devreme, informează realitateadedambovita.net.

IMAGINI VIDEO AICI

vvv


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL