Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis: Viitorul este legat de educaţie. Momentele electorale vin şi trec

Monday, 15 February 2016, 17:58 Sursă: REALITATEA.NET

"Ca profesor am un ataşament personal faţă de acest proiect. Cunosc din interior sistemul, cu bune şi cu mai puţin bune, dar cunosc mai ales uriaşul potenţial pe care îl avem. Dincolo de această experienţă personală am asumat acest proiect din convingerea că viitorul României este strâns legat de educaţie", a spus preşedintele.

Şeful statului a mai spus că, în baza atribuţiilor constituţionale, îşi propune să aducă la masă toţi factorii interesaţi de educaţie şi cercetare, urmând a fi organizate dezbateri regionale, într-o primă etapă. "Ştiu că în 2016 cea mai mare atenţie va fi îndreptată spre alegeri, e firesc (...) în democraţie, dar momentele electorale vin şi trec oricât de spectaculoase ar fi", a mai spus Iohannis, scrie Mediafax. 

Şeful statului a mai declarat că în 2016 ar trebui să fie demarate reformele durabile din sistem, precizând că trebuie găsit un răspuns la mai multe probleme, invocând, printre altele numărul mare al tinerilor care nu au diplomă de bacalaureat, infrastructura şi adaptarea sistemului la piaţa muncii. "Cum facem să nu mai avem o jumătate de generaţie pe drumuri?", a întrebat retoric şeful statului.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL