Iohannis, mai dur ca niciodată: "Nu ți-ar fi rușine, PSD?"

Saturday, 05 October 2019, 13:00 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

PSD este principalul motiv al rămânerii în urmă a României, a declarat președintele Iohannnis care a invocat starea dezastruoasă a infrastructurii și a amintit de accidentul crunt de dimineață din Ialomița.

Fără PSD, România ar fi fost în rând cu celelalte state europene, a mai spus Iohannis. Acest decalaj trebuie depășit cu ajutorul unui guvern responsabil, care va înlcoui cabinetul Dăncilă chiar de săptămâna viitoare, crede șeful statului.

"Moțiunea de cenzură este în procedură, vă spun cu toată seriozitatea: pregătiți-vă de guvernare", le-a transmis liberalilor. "Eu îmi doresc foarte mult ca această moțiune de cenzură să treacă și acest guvern eșuat să pice. Cineva trebuie să-și asume guvernarea. Nu va fi un mandat lung, ci un Guvern cu mandat scurt, va fi ca un mandat de tranziție", a precizat Klaus Iohannis.

Viitorul guvern trebuie să se ocupe de organizarea perfectă a alegerilor și va trebui să construiască bugetul pentru anul viitor, după ce ministrul pesedist de Finanțe arecunoscut recent că a gafat.

"Zice dna Dăncilă că nu se poate ține rezidențiatul fiindcă nu avem ministru al Educației. Păi acum se organizează rezidențiatul? Când trebuia să fie în noiembrie, te apuci în octombrie? Păi nu ți-ar fi rușine PSD. Acest lucru ar fi trebuit gata rezolvat cel târziu în martie", a mai spus Iohannis.

Iohannnis a explicat ce înseamnă România normală în viziunea sa: e România în care în fruntea instituțiilor ajung oameni pe merit, nu pe pile și cunoștințe din republica PSD.

Discursul președintelui Klaus Iohannis la Iași a fost transmis în direct de Realitatea TV:


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ