Iohannis a explicat de ce în China un spital este ridicat în 6 zile și în România în câțiva ani

Monday, 27 January 2020, 19:33 Sursă: Realitatea.NET

Redăm dialogul dintre jurnaliști și Klaus Iohannis.

Jurnalist: Autoritățile din Wuhan și-au propus să construiască un spital pentru pacienții afectați de coronavirus într-o săptămână, în șase zile am înțeles. Cum ar fi posibil ca statul român să grăbească procedurile de construcție a unui spital, având în vedere că la noi durează ani de zile?

Klaus Iohannis: Sunt proceduri total diferite. În China, după cum poate știți, funcționează un sistem autocrat care dispune și execută, iar la noi funcționează un sistem democratic, cu reguli europene, care pregătește documentația, după care se fac licitațiile și se caută finanțările respective. Și în acest fel la noi durează mai mult. Recunosc că pentru spitalele regionale a durat prea mult până acum și sper să găsim forme de accelerare a procedurii.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-27 19:52:25
DiasPOOLA

Ma, esti nebun? chiar ne crezi prosti pe toti?

2020-01-28 07:36:14
mircea

Cred ca, nu Iohannis trebuie să răspundă la aceste întrebări, ci autoritățile locale. Si da, în China există un regim dictatorial, în care cei care sunt prinși furând din banul public nu sunt indicate cu mir în parlament, nici sistemul nu face scut în jurul lor, ci sunt executați.

2020-01-28 07:37:57
Citizen

Hai sa iti zic si eu de ce nea' presedinte: Aia tac si fac, voi furati mare parte din banii alocati pentru proiectul de autostrada si dupa aceea o lalaiti ani buni ca nu stiu ce piedici s-au ivit in cale si nu ati putut finaliza un amarat de drum, ce sa mai spunem de o autostrada.

2020-01-28 07:46:35
Ne mutati in China ,domnilor,daca acolo e mai corect si mai bine ?

Vedeti dle Mircea ,că stiți,chinezii condamnă si execută pe cei care fură din banul public,la noi toate fondurile de stat sunt intacte,dar tara e plină de hoți ,făcuti de DNA,pe inregistrări de la CIA.Mai bine presedtele meu ar cere răgaz cu politica partizană ca pănă la urmă am inteles ca adoră Fuhrungsprinzip,adica cineva sa camande si PNL și USR sa conteste la CCR,pe stradă ,la ONU ,la UE,chiar la doamna Macovei.Mie îmi vine să-mi dau foc de tara ce ne-o oferiti ,politicieni,dar cred că doare..

2020-01-28 08:18:12
mircea

Salarii primiți, aveți și responsabilități.

Alte articole din: ACTUAL