Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Învățătoarea înregistrată în timp ce îşi jignea elevii de clasa I a fost suspendată din funcţie

Saturday, 05 December 2015, 15:28 Sursă: REALITATEA.NET

Inspectoratul Şcolar Brăila şi Colegiul "Ana Aslan" din Brăila au deschis anchete după apariţia pe internet a unor înregistrări în care învăţătoarea Luminiţa Gheorghe îi ameninţă şi îi jigneşte pe elevii ei de clasa I, pe unul dintre copii numindu-l "animal" şi spunându-i: "Dacă vrei să te calc în picioare, te calc!".

Înregistrarea audio, formată din două părţi, este montată pe fotografii luate de pe pagina de Facebook a învăţătoarei şi a apărut pe YouTube.

În prima înregistrare, se aude cum femeia se adresează unui băieţel şi îi aminteşte că la ora de religie, la care ar fi asistat şi un părinte, nu a avut acelaşi comportament: "Măi băieţel, măi băieţel! Dacă nu te ia mama dracu'! Doamna .... mi-a zis că în miercurea aia nu sufli, nu faci nimic! Cum stai la doamna aşa şi la mine nu, ....? Ai înţeles?". Pe fundal se aude apoi vocea unui copil: "Îi e frică de doamna de nu mai ştie, de aia stă el cuminte!", iar presupusa învăţătoare continuă: "Dacă vrei să te calc în picioare, te calc! Să-ţi fie frică şi de mine!".

În a doua înregistrare, se aude numai vocea femeii: "Dacă vreţi să mai aveţi căciuli, vă potoliţi! Uitaţi-vă la ei că nici pedepsiţi nu se pot abţine! Uite ce diferenţă e între boală şi copil sănătos! Aia e! Stă nemişcat, nu face nimic! Ceilalţi n-au stare! Ăla face aşa la cravată, ăla face aşa la căciulă, pentru că e o problemă! Uite, râde animalul! Animalul râde! Pentru că nu înţelege ce i se spune! Creierul lui are o problemă! Şi dacă e problemă şi eu îi zic, mă, eu te zic lui taică-tu?! Dacă nu judecă nici părintele, astfel încât să spună «măi, eu trebuie să fac ceva cu copilul ăsta că lucrurile se agravează», atunci lucrurile se agravează! Nu îl vindecă nimeni dacă nu-i aparţine şi dacă nu face ce trebuie! La ......., repet, nu este vorba de nimic altceva decât de nesimţire!".

Mai departe, învăţătoarea spune că i-ar bate pe copiii care îi deranjează ora dacă nu i-ar fi teamă că îşi pierde serviciul:

"Faptul că ăştia tot timpul fac câte ceva şi ţipă lumea la ei, dacă vreţi să mă credeţi, singurul lucru care mă determină să nu-i bat să-i găsească nebuneala este faptul că îmi pierd serviciul. Dar dacă eu aş şti că nu e vreo problemă că îmi pierd serviciul, ştiti cum i-aş bate p-ăştia!? Nici nu vreţi să vă imaginaţi! Deci am momente când stau şi mă gândesc că decât să mă uit la ei, mai bine mă uit la un rahat! Şi îl admir! Decât să mă uit la aceşti doi indivizi! Deci m-am săturat până peste cap! Mi-e silă! Îi spui o dată unui copil, îi atragi atenţia, îi spui a doua oară, a treia oară. Nu pricepe, frate! Dacă nu pricepe, înseamnă că... de ce nu pricepe??? Păi, are o problemă! Problema e la cap, nu la picioare!".

În faţa acestor acuzaţii, învăţătoarea Luminiţa Gheorghe a declarat presei locale că regretă că şi-a ieşit din fire, invocând faptul că are în clasă doi copii cu probleme de comportament care îi deranjează orele.

"Îmi pare rău! Pur şi simplu mi-am ieşit din fire. Am copii cu probleme în clasă. Până acum, de 30 de ani, de când predau, nu am întâmpinat probleme. Acum, am doi copii cu probleme mari. Am anunţat şi conducerea, şi părinţii. Copiii sunt consiliaţi, ba chiar am zile când părinţii pot veni să asiste la ore. Şi unii o fac. Ora de religie? Nu se poate susţine, mi-a spus doamna că nu mai intră la ei la clasă. La engleză, la fel, a vrut să nu mai vină. Sunt foarte obraznici. Şi părinţii lor nu înţeleg. Unul dintre copii ne-a fost trimis de la inspectorat. Se bat în clasă... Sincer, îmi pare rău, m-am enervat peste măsură! Copiii se duc la psiholog, zic părinţii, dar nu se vede nimic, nicio schimbare. Unul dintre copii l-a lovit pe profesorul de sport şi profesorul l-a întrebat de ce e furios, de ce îl loveşte. Ştiţi ce a zis copilul? «Pentru că aşa vreau eu, pentru că mă pui să fac exerciţii!». La nivelul acesta s-a ajuns. Repet, îmi pare foarte rău!", a declarat învăţătoarea pentru presa locală.

Învăţătoarea are 49 de ani şi predă la Colegiul "Ana Aslan" din 2007.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL