Inspector antifraudă, trimis în judecată pentru luare de mită

Tuesday, 29 September 2015, 12:47 Sursă: REALITATEA.NET

Procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, în aceeași cauză, și a lui Florin Zarughevici, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit de procurorii se arată că, “în perioada iulie – septembrie 2015, Dumitru Adrian Popa, în calitate de inspector antifraudă în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală – Direcția regională Antifraudă Fiscală 2 Constanța, a pretins și a primit de la mai mulți oameni de afaceri suma totală de 13.000 lei, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu care decurgeau din funcția deținută, privind rezultatele unor controale efectuate la firmele acestora”.

De asemenea, în aceeași calitate și în aceleași circumstanțe, Dumitru Adrian Popa a pretins, prin intermediul lui Florin Zarughevici, de la administratorul unei alte societăți comerciale suma de 3.000 euro.

La data de 03 septembrie 2015, inculpatul a primit de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3.000 euro pretinsă anterior, ocazie în care a fost prins în flagrant de oamenii legii.

Suma de bani remisă inițial de omul de afaceri lui Florin Zarughevici, care a negociat cuantumul mitei pretinse de Dumitru Adrian Popa și condițiile de loc și timp în care avea să fie plătită, a fost de 5.000 euro. Ulterior Zarughevici și-a oprit 2.000 euro, iar restul i-a predat inspectorului antifraudă.

La data de 03 septembrie 2015, dar și înainte de acest moment, Dumitru Adrian Popa a pretins de la un om de afaceri mai multe sume de bani, pentru a-i determina pe funcționarii ANAF, prin influența pe care o avea asupra lor, să adopte o soluție favorabilă într-un dosar privind insolvența unei firme administrată de omul de afaceri, deschis din cauza unei datorii de peste 500.000 lei pe care societatea o avea față de bugetul de stat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispuse în cauză.

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL